J. B./STA | 4. 12. 2022, 11:02

Nekoč je igral z najslavnejšimi Slovenci, zdaj odhaja na sodišče: začetek sojenja nekdanjemu nogometašu, ki je obtožen umora svoje žene

Facebook

Nastopal je v prvi slovenski ligi in nosil tudi dres z državnim grbom. Zdaj se poraja ključno vprašanje: koliko časa bo preživel za zapahi?

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je za torek napovedan predobravnavni narok za 38-letnega Roberta Pevca, ki je obtožen, da je maja letos v Dravogradu umoril takrat 33-letno ženo.

K njej naj bi v soboto, 7. maja, prišel kljub prepovedi približevanja. Policista sta Pevcu ob prihodu na kraj dogodka odvzela prostost, izjemno hudo poškodovano žensko pa sta takoj začela oživljati in ji nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer pa je naslednje jutro umrla.

Robert Pevec in pokojna Sabina sta se poročila leta 2019, v zakonu sta se jima rodila dva otroka, ki naj bi bila v času nasilne smrti svoje mame doma.

Pevec je bil svoj čas nadarjen in obetaven nogometaš. Večji del karier je preživel pri Dravogradu, za katerega je odigral 20 tekem v elitnem razredu slovenskega nogometa. Med strelce se je vpisal trikrat. Bil je tudi mladi reprezentant Slovenije, za selekcijo do 21 let je igral tudi skupaj z Mišom Brečkom, Markom Šulerjem, Valterjem Birso, Njcem Pečnikom, Zlatanom Ljubijankićem in Daliborjem Stevanovićem. Vsi našteti so leta 2010 sodelovalo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol