STA/P.M. | 16. 5. 2023, 20:06

Nesreča pri ljubljanskih Žalah: znano, kaj se je dogajalo

Urška Živulović/Bobo

V popoldanskih urah je osebno vozilo trčilo v transformatorsko postajo in zagorelo, na tisoče gospodinjstev je ostalo brez elektrike.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega bi po navedbah policije lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika.

Policisti še zbirajo obvestila

Voznik je potreboval zdravniško oskrbo in so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na širšem območju Most in Bežigrada je še vedno motena oskrba z elektriko. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka. O dogodku zbirajo informacije.

Urška Živulovic/Bobo

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi poškodovanega transformatorja ne delujejo semaforji na širšem območju Novih Jarš, Tomačevega, Fužin in Bežigrada.

Okoli 30.000 uporabnikov je ostalo brez elektrike

Za večino so težavo že odpravili, so za medije pojasnili na Elektro Ljubljana.

Urška Živulovic/Bobo

Po navedbah okoliških prebivalcev se je okoli 18. ure slišal glasen pok, nato pa so za nekaj časa ostali brez električne energije. S kraja se je valil dim. Iz objav na družbenih omrežjih je bilo sklepati, da je vozilo trčilo v transformatorsko postajo v Jaršah, nato pa je zagorelo.