A. B. | 26. 7. 2022, 15:10

Nesreča, v kateri je umrl mlad fant, dobila nove razsežnosti: želel se je fotografirati

The Daily Mail/Metro UK/fotomontaža

Znano je, kdo je fant, ki je umrl v tragični nesreči. Pristojni so pojasnili, zakaj je do nesreče prišlo, na opozorila se naj ne bi odzival. 

Mlad britanski turist je bil eden izmed potnikov na zasebnem helikopterju. Po izstopu se je odvila tragična nesreča, saj so ga porezala rezila še ne popolnoma zaustavljenega helikopterja, zaradi česar je na kraju nesreče umrl. Po poročanju pristojnih in navedbah The Daily Maila je 22-letnik Jack Fenton. 

Kljub opozorilom naj bi po izrkcanju stekel nazaj na pisto in želel posneti sebek. Med tem naj bi se pogovarjal preko telefonskega klica. 

Metro UK/posnetek zaslona

Helikopter je zapustil že prej 

Grški preiskovalci so povedali, da je Fenton zapustil helikopter s svojimi tremi prijatelji, 19-letnim Jamesom Yeabsleyjem nekdanjim študentom univerze Bournemouth Maxom Savageom in 20-letnim Jackom Stantonom Gleavesom.

"Vsi štirje potniki so se izkrcali in jih pospremili v zasebni salon, kjer so čakali na zasebni let za London," je povedal Ioannis Kandyllis, predsednik grškega odbora za letalske nesreče, ki preiskuje incident.

Metro UK/posnetek zaslona

Helikopter staršev so preusmerili na drugo pristajališče 

Kandyllis je pojasnil, da so Fentonovim staršem, ki so se prav tako vračali z ločenim helikopterjem, zaradi nesreče svetovali, naj pristanejo na atenskem mednarodnem letališču.

"Nismo mogli dovoliti, da pristanejo na zasebnem letališču (v Paianii), na asfaltu, prekritem s posmrtnimi ostanki njihovega sina."

The Daily Mail/posnetek zaslona

Opozarjale ga bi naj tudi priče 

Priče, ki so spregovorile za The Daily Mail so povedale, da je imel telefon pri ušesu in da je hitro hodil do letala ter kljuboval zemeljski posadki, ki je za njim kričala, da naj se ustavi.

Upoštevani so bili vsi varnostni predpisi

Kandyllis je dejal, da so bili pri pristanku helikopterja Bell in izkrcanju njegovih štirih potnikov upoštevani vsi varnostni predpisi.

"Letalski predpisi zahtevajo, da se izkrcanje opravi, ko se rotorji helikopterja popolnoma ustavijo, ali ko strokovna posadka pospremi potnike," je pojasnil in dodal: "V tem primeru so potniki za izkrcanje uporabili leva in desna vrata. Vse so pristojni varno pospremili v notranjost." 

Dodaj je tudi, da so pilot in dva člana zemeljske posadke na zasebnem heliodromu v Paianii, severovzhodno od Aten, pričali pred tožilcem in predložili tudi podrobna poročila komisiji, ki preiskuje vzroke nesreče. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.