A. B. | 25. 11. 2022, 14:44

O tragični izgubi študentke, ki je trpela za posledicami zadušitve s prekmursko gibanico, je spregovorila njena mama

Profimedia

Resno stanje, ki je sledilo kot posledica zadušitve, je za vedno spremenilo njeno življenje. V zadnjih letih ni mogla več niti govoriti.

V Mariboru se je pred tremi leti tradicionalna študentska prireditev Prekmurska gibanica na Štuku za mnoge sprevrgla v pravo nočno moro. Študenti so tekmovali, kdo bo prej pojedel prekmursko gibanico, ko se je ena od tekmovalk nenadoma zgrudila in se začela dušiti. Reševalci so jo oživljali več kot pol ure, nato pa so jo odpeljali v mariborski klinični center. Znano je bilo, da je njeno stanje resno, očitno pa se ni izboljšalo. Nesrečo je preživela, a posledice so bile neizbrisljive, je poročal spletni portal Sobotainfo. 

Njena mama je povedala, da je nesreča šokirala vso družino. Česa takšnega ne želi nikomur na svetu. Prve tri mesece so se za Tadejino življenje borili v UKC Maribor, nato so svojcem povedali, da možnosti ni, pojasnjujejo na spletnem portalu bakos.si. 

Dekle je po treh letih truda za preživetje umrlo. Svojci in bližnji se bodo od nje poslovili v naslednjih dneh. 

Zadnji skupni trenutki so bili težki 

"Mož je pustil službo in postal njen asistent ter je praktično 24 ur na dan bil ob njej. Vsi smo se ukvarjali s Tadejo, a smo se žal morali sprijazniti s kruto usodo," je njena mama zaupala za omenjen spletni portal. Dekle se je na njihov pogovor odzivala, a sama ni morala povedati ničesar:

"Z očmi ali jezikom je potrjevala, da nas razume, a več kot to ni zmogla," je dodala mama. 

Vest na Facebooku sporočil ženski odbojkarski klub 

"Po treh letih nas je tiho in dokončno zapustila, resnično na žalost nas vseh v samem cvetu mladosti," so v spomin študentki na Facebooku zapisali pri Ženskem odbojkarskem klubu Puconci in javnost obvestili o tem, da se je poslovila. "Veliko prezgodaj, s preveliko vprašanj, zakaj in z veliko praznino, ki jo je zapustila med nami. Tadeja, počivaj v miru", so dodali v ganljivem slovesu.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec