N. V. | 22. 11. 2022, 22:41

Študentka umrla zaradi posledic zadušitve s prekmursko gibanico

Profimedia

Pred tremi leti se je na tradicionalni študentski zabavi zgodila huda nesreča: študentka se je med tekmovanjem, kdo bo prej pojedel prekmursko gibanico, zadušila. Zdaj je zaokrožila vest, da se je poslovila.

V Mariboru se je pred tremi leti tradicionalna študentska prireditev Prekmurska gibanica na Štuku za mnoge sprevrgla v pravo nočno moro.

Študenti so tekmovali, kdo bo prej pojedel prekmursko gibanico, ko se je ena od tekmovalk nenadoma zgrudila in se začela dušiti. Reševalci so jo oživljali več kot pol ure, nato pa so jo odpeljali v mariborski klinični center. Znano je bilo, da je njeno stanje resno, očitno pa se ni izboljšalo. Nesrečo je preživela, a posledice so bile neizbrisljive, poroča spletni portal Sobotainfo.

Poslovila se je

"Po treh letih nas je tiho in dokončno zapustila, resnično na žalost nas vseh v samem cvetu mladosti," so v spomin študentki na Facebooku zapisali pri Ženskem odbojkarskem klubu Puconci in javnost obvestili o tem, da se je poslovila.

"Veliko prezgodaj, s preveliko vprašanj, zakaj in z veliko praznino, ki jo je zapustila med nami. Tadeja, počivaj v miru," so zapisali v ganjlivem slovesu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord