30. 6. 2022, 11:21 | Vir: STA

Obtožili Slovenca, ki je neprišteven streljal na hrvaške policiste

Posnetek zaslona/Večernji list/Profimedia/fotomontaža

Zaradi oboroženega 44-letnega državljana Slovenije so morali aktivirati posebne policijske enote. Strelec se je predal šele po osmih urah pogajanj.

Županijsko državno tožilstvo v Zadru je vložilo obtožnico proti 44-letnem slovenskemu državljanu, ki je 29. aprila streljal proti policijskim uslužbencem in pri tem ignoriral prošnje pogajalca za krizne situacije, da se preda.

Posnetek zaslona/Večernji list

V neprištevnem stanju streljal proti policistom

Zadrska policija je 29. aprila po celonočnih pogajanjih pridržala 44-letnika, ki je oborožen sedel pred bencinsko postajo v pristanišču Gaženica in tudi streljal proti policistom. V streljanju je bil lažje ranjen en policist, ki ga je strel zadel v desno stopalo.

Obtožnica slovenskega državljana bremeni, da je v neprištevnem stanju poskusil ubiti policista. Prav tako mu očita, da je s svojim ravnanjem povzročal splošno nevarnost.

Profimedia

Na pomoč so morale priskočiti posebne enote policije

Obtoženega oboroženega moškega je sprva opazila policistka, ki je šla mimo bencinske postaje, in ga vprašala, kaj počne, nakar naj bi moški začel streljati.

Zadrski policiji so morale takrat na pomoč priskočiti posebne policijske enote iz Splita in Lučkega. Strelec se je policiji predal po osmih urah pogajanj. Po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa na policijsko postajo. Tožilstvo zanj zdaj zahteva tudi podaljšanje pripora.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.