R.S. | 3. 6. 2023, 11:31

Plezalna nesreča je bila usodna za nekdanjega zmagovalca maratona Franja

STA/Facebook/Tuš Team/fotomontaža

"Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan. Športnik z dušo in srcem," so zapisali na družbenih omrežjih kolesarske ekipe Tuš, katere član je bil pokojni 34-letnik. 

V petkovi plezalni nesreči je življenje izgubil Matej Kravos, večkratni amaterski državni prvak v cestni vožnji, v vožnji na čas in ciklokrosu. Poročali smo, da se je v petek zjutraj 34-letnik z območja Severne Primorske odpravil plezat na Gradiško turo, vendar se ni vrnil. Za njim je stekla iskalna akcija, po slabi uri iskanja pa so ga našli mrtvega. 

Kravos je plezal po plezalni smeri, imenovani Supernova, po približno 50 metrih plezanja pa je iz neznanega vzroka padel nazaj in omahnil v globino. Utrpel je tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

"Globoko nas je pretresla vest, da nas je zapustil naš član, športnik in prijatelj Matej Kravos. Besede težko opišejo bolečino, ki jo čutimo ob tem nepričakovanem slovesu. Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan in povezovalen. Športnik z dušo in srcem, njegov optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse. A usoda je hotela, da je bilo zanj usodno ravno plezanje v domačih hribih. Matej je med nami pustil globoko sled in nikoli ga ne bomo pozabili. V teh težkih trenutkih svojcem izrekamo globoko sožalje. Matej, počivaj v miru," so zapisali na družbenih omrežjih kolesarske ekipe Tuš, katere član je bil pokojni 34-letnik.