15. 9. 2022, 12:40 | Vir: STA

Pretresljive izpovedi mladih deklet: učitelj Miloš jih je dolga leta zlorabljal in posiljeval

Filip Krainčanić/Nova.rs/Instagram/fotomontaža

Dolgo so molčala, naposled pa zbrala dovolj poguma, da so na glas povedala, kaj vse se je dogajalo v konjeniškem klubu. Preprosto grozljivo ...

Srbijo te dni pretresa škandal, potem ko je policija zaradi suma spolnih zlorab, posilstva in poskusa posilstva privedla učitelja jahanja in filmskega kaskaderja, 68-letnega Miloša Đukića. Đukića je policiji prijavilo sedem deklet, med katerimi so tudi mladoletnice, pišejo srbski mediji. Državno tožilstvo v Beogradu je zanj že odredilo pripor.

Višje državno tožilstvo v Beogradu je Đukića obtožilo, da je med letoma 2010 in 2021 storil več kaznivih dejanj, povezanih s spolnim nasiljem, med njimi tudi posilstvo in poskus posilstva.

Policija sumi, da je učenke posiljeval v svojem konjeniškem klubu MBM v gozdu v Lipovici, med letoma 2013 in 2015 pa naj bi spolno zlorabil tudi dve deklici, stari 13 let.

Nekatera od deklet, ki so prijavila Đukića, so se odločila spregovoriti tudi javno. Po njihovih besedah je vsem učenkam govoril, da na konju morajo doživeti orgazem, da bi se sprostile in dobro jahale, na samem pa jih je poskušal prepričati v spolni odnos.

Konjeniški klub v Barajevu

Konjeniški klub v Barajevu

Filip Krainčanić/Nova.rs

Devetindvajsetletna Katarina Šolaja je za srbski časnik Blic dejala, da jo je Đukić posilil, ko je bila stara 17 let. "Legel je čez mene in me silil, da počnem stvari, ki jih nisem želela," je povedala. Dodala je, da je potem ni posilil nikoli več, jo je pa na silo poljubljal.

Ko je bila stara 17 let, je Đukić poskušal posiliti danes 21-letno Anđelo Belović. "Legel je prek mene in vpil kot žival," je za Blic povedala Anđela, ki je nato kmalu zapustila klub.

Konjeniški klub v Barajevu

Konjeniški klub v Barajevu

Filip Krainčanić/Nova.rs

Đukić se je na zaslišanju na državnem tožilstvu branil z molkom, njegov odvetnik Vilijam Paspalovski pa trdi, da preiskovalni organi nimajo niti enega dokaza proti njemu. Tožilstvo je za Đukića odredilo pripor zaradi možnosti, da bi lahko vplival na priče ali ponovil kaznivo dejanje.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel