R. K. | 25. 10. 2022, 12:23

Prijeli lažnega kriminalista, ki je starejši občanki ukradel več deset tisoč evrov

Žiga Živulović jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Osumljenec kaznivega dejanja se je zaradi begosumnosti znašel za zapahi, so potrdili na murskosoboškem sodišču. 

Pomurski policisti so uspešno preiskali kaznivo dejanje, v katerem sta se moška izdajala za kriminalista in starejšo žensko oškodovala za več tisoč evrov. Za 45-letnega moškega, ki je osumljen več kaznivih dejanj, je preiskovalni sodnik zaradi begosumnosti odredil pripor. Osumljenec ne prihaja z območja murskosoboške policijske uprave, poroča Vestnik.

O prijavi omenjenega kaznivega dejanja so policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota javnost obvestili 14. oktobra. Zapisali so, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista, zato je z njima odšla na pošto, kjer je dvignila denar, onadva pa bosta preverila kakovost bankovcev.

Aleksandra Saša Prelesnik

Prišla sta jo iskat na dom in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt. Tam je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcema. Ko jima je izročila denar, sta jo pustila na pošti in s kraja odšla

Oškodovanki odnesla 20.000 evrov

Da je bil za osumljenca, ki naj bi prihajal z območja celjske policijske uprave, odrejen pripor, je za Vestnik potrdil predsednik Okrožnega sodišča Murska Sobota Branko Palatin. Osumljenec ima po podatkih, ki so jih pridobili pri omenjenem mediju, enega izmed prebivališč tudi v Nemčiji. Starejšo žensko naj bi skupaj z drugim osumljencem okradla za kar 20.000 evrov.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord