N. V. | 26. 9. 2023, 20:34

Zakaj je trajalo cel dan, da so prijeli oboroženega moškega? Policija razkrila pretresljive podrobnosti grozljivke na Ptuju

Bobo/Andreja Seršen/STA/fotomontaža

Oborožen moški je vzpostavljal stik s policijo preko telefona.

Na območju Ptuja je bilo danes dogajanje skoraj filmsko. Eno od stanovanjskih hiš je obkolila policija, tam je bila specialna policijska enota, vključen je bil policijski pogajalec. Oboroženi moški se je namreč zaprl v hišo, smo poročali.

Policisti so ga večkrat pozvali, naj z dvignjenimi rokami zapusti hišo, vendar tega ni želel storiti. Odgovoril je tako, da je večkrat stopil na balkon, iz katerega je celo streljal.

Policisti so vzpostavili stik samo z eno osebo – z osumljencem. Policisti niso imeli podatka o tem, da bi bil še kdo ob osumljencu.

Bobo

Okoli 18.30 – po skoraj desetih urah – so osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost, smo poročali. Pripadniki specialne policijske enote so vdrli v hišo.

Policisti pa so zdaj javnost obvestili o podrobnostih

Okoli 8. ure zjutraj so policisti prejeli klic 56-letnega moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja. Ko so policisti prispeli do njegove hiše, je okoli nje hodil z orožjem. Policisti so ga večkrat pozvali, naj z dvignjenimi rokami zapusti hišo, vendar tega ni želel storiti.

Z balkona je streljal, pri tem pa je zadel mimo vozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Nihče ni bil poškodovan. Nato je moški večkrat meril v policiste.

Oborožen moški je vzpostavljal stik s policijo preko telefona. V hiši je sicer bil sam, a je grozil, da bo uporabil strelno orožje, za last katerega je sicer imel dovoljenje.

Pogajanje je trajalo skoraj deset ur, ker so "zadevo želeli rešiti mirno", je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Stanko Vidovič. Ker jim to nikakor ni uspelo, so naposled vendarle specialne enote s silo vdrle v hišo. Moškega so prijeli na balkonu.

Stanko Vidovič

Stanko Vidovič

Andreja Seršen/STA

Ob prijetju je moški skupil lažje poškodbe zaradi njegovega upiranja. Vidovič pravi, da so policisti uporabili prisilna sredstva. Kasneje so mu nudili zdravniško pomoč.

Bobo

Moški je v lanskem letu bil obravnavan na policiji zaradi groženj. Motiv za današnje obnašanje pa policisti za zdaj še preiskujejo. Neuradno naj bi sicer bil vzrok za streljanje družinsko nesoglasje: razhod s partnerico in delitev premoženja.