25. 11. 2022, 07:42 | Vir: STA

Slovenske ceste terjale še eno življenje: 48-letnik je na kraju nesreče podlegel poškodbam

Daniel Novakovič/STA

Policisti poročajo o nesreči, ki se je zgodila v občini Križevci, v njej pa je umrl voznik tovornega vozila. 

V četrtek ob 21.20 se je na pomurski avtocesti zunaj naselja Vučja vas v občini Križevci zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 48-letni voznik tovornega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 48-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Murske Sobote proti Mariboru. Ko je pripeljal zunaj naselja Vučja vas, je trčil v zadnji del priklopnika, ki ga je vozil 54-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je 48-letni voznik na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 147 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 38-krat posredovali na javnih krajih in 9-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, tri grožnje, dve ponarejanji denarja, dva primera nasilja v družini, eno povzročitev telesne poškodbe, eno ponarejanje listin ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.