6. 6. 2022, 10:15 | Vir: STA

Slovenske gore vzele še eno življenje

Profimedia

Ob toplem in sončnem vremenu se več pohodnikov podaja v hribe, posledično se poveča tudi število nesreč. Kateri so najpogostejši vzroki zanje?

V gorah se je v nedeljo zvrstilo več nesreč. Med vzpenjanjem na Golico je okoli 13.30 s poti padel odrasel moški in se pri padanju po strmem pobočju smrtno ponesrečil. Posredovali so jeseniški gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Moški je bil ustrezno opremljen. Tuje krivde niso ugotovili.

Profimedia

Reševalci večkrat posredovali

Kot so še sporočili s policije, je na alpinistko v plezalni steni gore Vežica v Kamniški Bistrici padlo kamenje in jo poškodovalo po roki. Policijski helikopter je njo in soplezalko odpeljal in predal kamniškim gorskim reševalcem. Skala je poškodovala tudi alpinista v Debeli peči.

Pohodnica se je poškodovala tudi na Šmarni gori, ko je pri padcu z glavo udarila ob tla. V intervenciji so sodelovali gasilci in reševalec, pohodnico pa so s helikopterjem prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Bobo

Ekipa z vojaškim helikopterjem je v zdravstveno ustanovo s Krnskih jezer prepeljala moškega z zdravstvenimi težavami.

Previdno v gorah!

Policisti poudarjajo odgovornost in previdnost vseh obiskovalcev gora. Najpogostejši vzroki za nesreče so padci in zdrsi ter padajoče kamenje in odlomi skal, kar so tudi razlogi za nedeljske nesreče, so poudarili na Policijski upravi Kranj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.