P.M. | 1. 12. 2022, 16:45

Ali je urednik TV Slovenija res nadlegoval novinarko? Tako odgovarjata policija in RTV

RTV Slovenija

Po še nepotrjenih informacijah naj bi šlo za zaposleno v dnevnoinformativni oddaji. Kaj pravijo organi pregona in kakšen odgovor nam je posredovala Služba za komuniciranje RTV Slovenija? 

Novinarka in voditeljica je urednika, ki je pred kratkim začel urejati dnevnoinformativne oddaje, prijavila za nadlegovanje, tudi na Policijo, so prejšnji teden poročali nekateri mediji. Aktiv novinarjev je incident označil kot popolnoma nesprejemljiv. Vodstvo so pozvali, naj urednika umakne iz dnevnoinformativnih oddaj. A to se še ni zgodilo, navaja Žurnal.

Odgovor PU Ljubljana

Za potrditev informacij o tem, da so prejeli prijavo novinarke zoper urednika, smo se obrnili na PU Ljubljana. Na naše vprašanje, ali bi nam tovrstne informacije lahko potrdili ter ali nam lahko posredujejo več informacij, so nam podali naslednji odgovor. 

Žiga Živulovič jr./Bobo

"V okviru varstva osebnih podatkov vam glede vaših vprašanj lahko zgolj potrdimo, da v zadevi na podlagi podane pisne prijave s konca tega meseca preverjamo razloge za sum morebitnih kaznivih dejanj."

Predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica Aleksandra Golec je ob tem še povedala, da bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prejeli smo tudi odgovor Službe za komuniciranje RTV Slovenija

Na naše vprašanje, kako komentirajo navedbe o prijavi zaposlene glede domnevnega neprimernega obnašanja sodelavca, so so pri Službi za komuniciranje RTV Slovenija odgovorili sledeče: "Takoj po prejemu je generalni direktor prijavo odstopil pooblaščenki za mobbing, ki pa je bila s prijavo že seznanjena."

"Generalni direktor je odgovornim za organizacijo dela v enoti, iz katere izhajata domnevna žrtev in domnevni povzročitelj, takoj naložil, da se do zaključka postopkov delo organizira tako, da vpleteni osebi ne bosta imeli nobenih neposrednih osebnih stikov," so zapisali.

Do zaključka opisanih internih postopkov RTV Slovenija postopkov ne sme in ne bo komentirala, so zapisali v odgovoru.

Pojasnili so, da ima RTV Slovenija sprejet Dogovor o preprečevanju in odpravljanju mobbinga v javnem zavodu RTV Slovenija, ki ureja postopek ravnanja v primeru prijav domnevnega mobbinga, neprimernega obnašanja, nadlegovanja in podobnih odklonov na delovnem mestu. Dogovor med drugim določa, da je postopek do zaključka zaupen, generalni direktor po koncu postopka prejme poročilo o dogodku s predlogom ukrepov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol