21. 9. 2023, 14:40

Starejši voznik z vožnjo v nasprotno smer na hitri cesti povzročil prometno nesrečo

Bobo

Zgodilo se je v Kopru. 

Na koprski hitri cesti je v sredo zvečer 77-letni voznik vozil v nasprotno smer. Vozilo, ki mu je 77-letnik pripeljal nasproti, je ob izogibanju čelnemu trčenju nato trčilo v drugo vozilo. Starejši voznik ni bil alkoholiziran, policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Voznika, ki sta trčila, sta se ustavila na bencinskem servisu. Zatem pa so policisti na operativno-komunikacijski center prejeli več klicev očividcev, ki so prijavljali vožnjo v nasprotno smer. Policisti so na kraj nemudoma poslali več policijskih patrulj.

Starejšega voznika so izsledili pri izvozu Koper - center. Ugotovili so, da je 77-letnik z osebnim avtomobilom peljal iz Dekanov proti Bivju. Na krožnem križišču je vstopil na hitro cesto proti Kopru in v nasprotno smer vozil po prehitevalnem pasu. S tem je povzročil nevarno situacijo, ki je imela za posledico prometno nesrečno med drugima dvema udeležencema, zato ga bodo policisti kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, so sporočili s PU Koper.

Profimedia