Uredništvo | 25. 7. 2023, 09:33

"Na pomoč, otrok mi umira!" Med kopanjem dojenčice njen brat v kad spustil vrelo vodo, niso je mogli rešiti

Profimedia

Sosedje so povedali, da je bila v času tragedije mati doma z dvema otrokoma, oče pa s preostalima dvema v parku. Očeta so po tragediji videli, kako sedi na klopi v parku in joče ...

Slovenija si je komaj dodobra opomogla od tragične smrti še ne dveletnega dečka, ki sta ga starša pozabila v razgretem avtomobilu, zdaj pa iz srbskega Valjeva prihaja zares pretresljiva vest o smrti osemmesečne dojenčice, za katero je bila prav tako usodna vročina. 

Na urgenco jo je nezavestno in z opeklinami pripeljala njena 25-letna mama, ugotovljeno pa je bilo, da je deklica poškodbe dobila v času, ko jo je mati pustila samo v kopalnici skupaj s triletnim bratom. Ta je v kad, v kateri se je v tistem času nahajala dojenčica, pomotoma spustil vrelo vodo.

Nesreča se je zgodila okoli pol desetih zvečer. Na urgenci so poskušali malčico oživiti, vendar neuspešno, poroča srbski Kurir.

Ves čas je stresala dojenčico, da bi jo oživila

Za omenjeni medij je pozneje spregovoril tudi sosed družine, ki je mami in dojenčici priskočil na pomoč in ju odpeljal v bolnišnico. Poleg preminule dojenčice in triletnika ima družina še dva otroka, stara dve in pet let, mati pa je ponovno noseča. Dejal je, da so vsi sosedje slišali materine krike "Na pomoč, na pomoč, otrok mi umira!"

"Nihče od mojih družinskih članov v tistem trenutku ni bil doma. Jaz sem se ravno vrnil iz Beograda in ženska iz sosednjega stanovanja je naenkrat stopila iz stanovanja in začela kričati: Na pomoč, otrok mi umira," je povedal sosed.

Ker mama pri sebi ni imela telefona, se je ponudil, da ju z nezavestno punčko odpelje v bolnišnico. Med vožnjo, je še dejal, je mama ves čas tresla dojenčico, da bi jo oživila, vendar ta ni kazala znakov življenja.

Vse kaže, da je dojenčica umrla zaradi zastoja srca, saj ni mogla zdržati strahovitih bolečin zaradi opeklin. Sosedje so povedali, da je bila v času tragedije mama doma z dvema otrokoma, oče pa s preostalima dvema v parku. Očeta so po tragediji videli, kako sedi na klopi v parku in joče.

Družina naj bi se v okoliš, v katerem se je zgodila tragedija, priselila pred nekaj meseci, a jim je najemodajalec pred kratkim prekinil najemno pogodbo. Nihče od staršev ni bil zaposlen, tako da sta lahko cele dneve preživljala z otroki. Sicer pa sosedje o njih ne vedo bistveno več, razen tega, da se je iz njihovega stanovanja ves čas slišal otroški vrišč in da so jih pogosto srečevali v parku ob stanovanju.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk