J. Z. | 4. 7. 2022, 14:30 | Vir: STA

Kdo sta bili žrtvi smrtonosnega napada morskega psa?

Profimedia/fotomontaža
Kdo sta bili žrtvi smrtonosnega napada morskega psa? (foto: Profimedia/fotomontaža)

Oblasti v Egiptu so razkrile več o indentitetah dveh žensk, ki sta življenje izgubili v napadu morskega psa minuli konec tedna. Napadel ju je na priljubljeni plaži, kjer pogosto uživajo tudi Slovenci. 

V napadu morskega psa ob obali letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi konec minulega tedna sta umrli avstrijska in romunska državljanka, so v nedeljo sporočile egiptovske oblasti. 

Med plavanjem ob obali Sal Hašiša južno od Hurgade je morski pes napadel dve ženski, napad pa je bil usoden za obe.

Romunsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da je življenje izgubila romunska državljanka, več o njeni identiteti pa niso razkrili. Druga žrtev naj bi bila 68-letna Avstrijka iz zvezne dežele Tirolske.

Avstrijki, ki je s plavutkami plavala v zalivu, je morski pes odgriznil nogo in roko, a se je po napadu ob pomoči drugih turistov uspela rešiti iz vode, vendar je kasneje podlegla poškodbam.

Zaradi napada zaprli vse plaže 

Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je po napadu v petek odredil zaprtje vseh plaž na območju za tri dni.

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Napad so v objektiv ujeli mimoidoči. Na posnetku, ki je zaokrožil po spletu, je videti prestrašene ljudi, ki opazujejo dogajanje. Nekateri kričijo, drugi pa pripravljajo vrv, da bi z njo pomagali žrtvi iz vode. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.