A. B. , R.S. | 14. 11. 2022, 16:19

Po hudem padcu akrobat v bolnišnici podlegel poškodbam

Facebook/Woop!

Moški, ki naj bi bil po uradnih informacijah član športne akrobatske skupine Dunking Devils, je zaradi hudih poškodb umrl.

V trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani je oseba med športno aktivnostjo na trampolinu v soboto padla v jamo pod trampolinom in se poškodovala. Prvo pomoč so nudili v Gasilski brigadi Ljubljana, reševalci so osebo nato odpeljali v bolnišnico. Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je povedal, da je bil v nesreči udeležen "polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge". 

Podlegel poškodbam

Moški, ki naj bi bil po neuradnih informacijah član športne akrobatske skupine Dunking Devils, je zaradi poškodb umrl, kar so zdaj potrdili tudi s Policijske uprave Ljubljana. "Danes smo bili obveščeni, da je zaradi hudih poškodb oseba umrla," so navedli. 

Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, so še dodali. 

Spomnimo, kaj se je zgodilo 

Oseba je v športnem parku, med treningom, padla med športne blazine in se huje poškodovala. Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in akrobatskim teningom.  

Facebook/Woop!

Dogodek, ki se je v trampolinskem parku po navedbah Razorška zgodil prvič, je vse vpletene močno zaznamoval, a delovnik Woop! ostaja v tem trenutku nespremenjen, "saj sta tako objekt kot oprema v popolnoma brezhibnem stanju in ni botrovala nesrečnemu dogodku", pojasnjuje. Do nesreče je namreč prišlo ob napačnem pristanku pri izvajanju zahtevnega akrobatskega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka: "Profesionalni del parka je namenjen izkušenim skakalcem, ki prostor uporabljajo za svoje treninge," dodaja. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol