12. 5. 2022, 17:55

Zaključeno iskanje pogrešanih: "Novica je takšna, kakršne smo se bali vsi"

Zaključeno iskanje pogrešanih: "Novica je takšna, kakršne smo se bali vsi"

Facebook/ Ankica Begić Zemljak

Intenzivna reševalna akcija za pogrešanimi v tovarni Melamin se je končala tragično. 

Zaradi eksplozije v tovarni Melamin je najverjetneje umrlo pet ljudi, iskanje pogrešanih oseb pa je zaključeno. Vodja intervencije, Leon Behin, je povedal, da je "novica takšna, kakršne smo se vsi bali", obenem pa poudaril, da je šlo za tragično eksplozijo ekstremnih razmer. Trenutno ni nikakršne nevarnosti za delo gasilcev.

Pregledano mesto intervencije

“Gasilci smo se prebili do vseh predelov današnjega dogodka in lahko rečemo, da nismo našli nobenih oseb oziroma sledi oseb,” je na novinarski konferenci pojasnil Behin. Dodal je, da je mesto intervencije pregledano, iskanje oseb zaključeno, sodelovali pa bodo še s specialno kriminalistično policijo.

S terena so umaknili skoraj 90 odstotkov vseh ekip, na lokaciji je le še 15 gasilcev, ki bodo pomagali pri urejanju in varovanju dejavnosti na terenu. “Situacija in pogledi niso lepi,” je še poudaril Behin v zaključku izjave.

Direktorja Melamina preplavila čustva

Nesrečni dogodek je komentiral tudi direktor podjetja Melamin, ki je medijem zaupal, da je to najtežji dan v njegovem življenju. Dodal je tudi, da je bila eksplozija tako huda, da ni bilo možnosti preživetja. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord