12. 5. 2022, 17:05

O tragediji v Kočevju poročajo tudi tuji mediji!

Fotomontaža/Facebook/Robert Latiń

Pretresljiv dogodek ni odmeval zgolj v Sloveniji, temveč tudi po svetu. Kaj so o nesreči napisali tuji mediji? 

Fotografije požara v Melaminu se nahajajo na številnih naslovnicah večjih medijev. Srbski medij Nova poroča o "eksploziji, za katero so prestrašeni domačini sprva mislili, da je bombni napad". Prav tako so zapisali, da so po eksploziji v vseh kočevskih osnovnih šolah zaprli okna, izklopili prezračevanje, vsi učenci pa so ostali v zaprtih prostorih.

Posnetek zaslona/Nova

Hrvaški Jutarnji list je o nesrečnem dogodku poročal večkrat, še posebej zaradi geografske bližine. Kočevje se nahaja zgolj 30 kilometrov stran od hrvaške meje. Pisali so o kemikalijah, ki jih proizvaja slovenska tovarna, kjer je prišlo do eksplozije. Prav tako so poročali o pogrešanih delavcih, ki so po vsej verjetnosti mrtvi

Posnetek zaslona/Jutarnji list

Ameriški spletni medij Yahoo News je o dogodku pisal uro in pol po eksploziji. V članku so katastrofo opisali kot najhujši industrijski požar v novejši zgodovini Slovenije. Od leta 1995 je bilo zabeleženih 17 industrijskih požarov, ki so povzročili večinoma materialno škodo, poroča Yahoo News. O eksploziji je poročal tudi ameriški U.S. News.

Posnetek zaslona/ Yahoo News

Hrvaški 24sata je v članek Drama v Sloveniji, še štirje ujeti v kemični tovarni: 'Ne moremo do njih vključil fotografije požara in objavil sliko zemljevida, ki kaže bližino Kočevja s Hrvaško. Hrvaški Dnevnik je delil posnetek dima in napisal podrobnosti o nesreči.

Posnetek zaslon/ Dnevnik.hr

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord