P.M. | 20. 4. 2024, 20:19

Milan se je peš odpravil iz Nemčije, del poti je prehodil bos

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na svoji 1400 kilometrov dolgi poti je prečkal pet držav.

Milan Đundić se je 3. marca odpravil na nenavadno potovanje, ki je trajalo 35 dni. Namesto da bi izbral hiter in udoben način potovanja z letalom ali avtomobilom, se je zavestno odločil, da bo iz nemškega Deggendorfa (Bavarska) do samostana srbske pravoslavne cerkve Ostrog v Črni gori, kar pešačil.

Na hrbet si je poveznil nahrbtnik in jo peš mahnil skozi pet različnih držav - Nemčijo, Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino vse do Črne gore. Njegova hoja ni bila le fizična preizkušnja, temveč tudi duhovna izkušnja, ki je preizkusila njegovo vzdržljivost in vero, je povedal. Na dan je prehodil okrog 40 kilometrov, del poti pa je celo prehodil bos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milan Đundić (@milandjundic)

Čeprav je naletel na številne izzive, kot so fizična utrujenost in težki trenutki, ko se je večkrat znašel brez strehe nad glavo, je Milan ves čas tudi dobival podporo in pomoč prebivalcev krajev, skozi katere je hodil. V svojih videih na družbenih omrežjih je mladenič pogosto delil svoje misli in občutke med potovanjem. 

"Moraš okusiti tudi malce nesreče in trpljenja, da bi vedel, kaj pomeni sreča," je med hojo razmišljal Milan Đundić .

"Moraš okusiti tudi malce nesreče in trpljenja, da bi vedel, kaj pomeni sreča," je med hojo razmišljal Milan Đundić .

Instagram

Samostan Ostrog, ki je posvečen svetemu Vasiliju Ostroškemu, je pravi zaklad duhovnosti in arhitekture. Nekateri ga zaradi njegove vklesanosti v skalo primerjajo z znamenitim slovenskim Predjamskim gradom. 

Profimedia

Vasilij, sicer škof Hercegovine v 17. stoletju, je umrl leta 1671. Kasneje je bil razglašen za svetnika in pokopan v današnji miniaturni cerkvici v templju visoko v pečini, iz katere je razgled na precejšen del Črne gore.