Ž.A. | 2. 11. 2021, 11:49

Musk bo prodal 6 milijard dolarjev delnic Tesle za REŠITEV SVETOVNE LAKOTE, če ZN dokažejo, kako bi sredstva porabili

Profimedia

V preteklih dneh je vsem na očeh na Twitterju potekala napeta razparava o pereči tematiki, ki na našem svetu predstavlja veliko problematiko. David Beasley, direktor Svetovnega programa za hrano pri Združenih narodih (ZN), je na Twitterju pozval Muska, da odstopi šest milijard dolarjev svojega premoženja in na ta način pomaga rešiti svet. Se je prvi mož Tesle odzval?

 

Musk ni ostal brez besed

Po skoraj dveh tednih se je Musk le odzval. Na Twitterju je zapisal:

"Če lahko natančno opišete, kako bo teh šest milijard odpravilo svetovno lakoto, bom takoj zdaj to tudi storil in prodal Tesline delnice."

Elon Musk jih je najverjetneje presenetil, saj želi, da na Twitterju javno objavijo, kako bi ta sredstva porabili. Beasley je napisal: "Šest milijard dolarjev za pomoč 42 milijonom ljudi, ki bodo sicer umrli. Saj ni zapleteno." 

Priporočamo tudi: Pandemija je pošteno spremenila odnose med delodajalci in delojemalci
Znesek znaša približno dva odstotka Muskovega neto premoženja

Na Muskovo zahtevo, da vse poteka javno vsem na očeh, je Beasley odločno odgovoril:

"Lahko vam zagotovim, da imamo vzpostavljene sisteme za preglednost in odprto računovodstvo. Vaša ekipa lahko pregleda načrte in sodeluje z nami, da se popolnoma prepričate o tem."

Pogoji so postavljeni. Zdaj lahko le čakamo in upamo, da bo sodelovanje uspelo. Kdo si ne bi želel rešiti ali vsaj omiliti svetovno lakoto?

Preberite tudi: Zakaj vsi avtomobilisti govorijo o Audiju Q4 e-tron

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.