P.M. | 30. 1. 2024, 19:21

Popotniki opozarjajo: slišijo se kot sanjske turistične destinacije, a v teh mestih vas lahko celo ubijejo

Profimedia

Ropi, streljanja in ugrabitve so v njih nekaj najbolj vsakdanjega.

Ameriški popotnik Conner McBee, ki trenutno potuje okrog sveta, na njegovem seznamu že obiskanih držav pa so tudi nekatere med najbolj nevarnimi državami sveta, kot sta denimo Ukrajina in Irak, je na TikToku spregovoril o najnevarnejših mestih, ki jih je obiskal. Kot pravi, želi na ta način opozoriti vse druge, ki bi jih mikal obisk teh mest.

Instagram/Conner McBee/posnetek zaslona

Mehiško mesto Tijuana že na splošno velja za eno najnevarnejših mest na svetu, s svojimi več kot dva milijoni prebivalcev ima najvišje število umorov (105) na svetu na sto tisoč prebivalcev. Mesto se nahaja na skrajnem severozahodu Mehike, tik na meji z ZDA, v njem pa vsak dan v povprečju ubijejo skoraj sedem ljudi. Ameriški popotnik pravi, da je bil v mestu venomer na očeh in da ga je bilo zares strah hoditi po mestu. Ob tem je drugim svetoval, da če že mesto obiščejo, naj po njem nikar ne hodijo ponoči. Poleg Tijuane odsvetuje tudi obisk nekaterih sosesk v glavnem mestu Kolumbije, Bogoti. Tam so ga oropali, enako se je zgodilo mnogim popotnikom, je dejal.

Tijuana. Mehika.

Tijuana. Mehika.

Profimedia

Finski popotnik Little shameless Viking, ki o svojih potovanjih in dogodivščinah pogosto objavlja posnetke na kanalu YouTube, je medtem kot najbolj nevarno državo, ki jo je obiskal, označil Belize. Ta leži na severovzhodni obali Srednje Amerike, na severu pa meji na Mehiko. Na ulicah njegovega glavnega mesta Belmopan pogosto pride do prelivanja krvi.

 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @littleshamelessviking

Tudi popotnica Courtney Leopard, ki je obiskala več kot 59 držav, je na TikToku razkrila najbolj nevarna mesta, ki jih je obiskala. Kot je uvodoma poudarila, "je to le osebna izkušnja solo popotnice in nima posebnega vrstnega reda." Najprej je izbrala Havano na Kubi, saj je bila v mestu priča oboroženemu ropu na ulici. "Hodila sem s  starejšo gospo, prav tako iz ZDA, nek moški s pištolo v roki je zgrabil njeno torbo." Na seznam je uvrstila tudi Cebu City na Filipinih, kjer so ji sledili v tamkajšnjem trajektnem pristanišču.

Profimedia

Courtney je na seznam najbolj nevarnih mest uvrstila tudi grški Solun, kjer ji je nek moški sledil vso pot od avtobusne postaje do njenega hotela. "Počutila sem se tako resnično neprijetno, da sem morala iti v trgovino in prodajalki razložiti, da mi nekdo sledi. Ona pa je rekla, da ga pozna, da je odvisnež in naj se mu raje izognem. Ni mi želela pomagati."

Profimedia

Svojim sledilcem je omenila tudi nekatera druga mesta, za katere meni, da popotnicam niso preveč naklonjena, saj se kot sama ženska v njih ni počutila prijetno, na seznamu pa so se znašli Istanbul, Rim in Benetke. Ob tem je dodala: "Iskreno povedano, obožujem Italijo, a ne kot ženska, ki potuje sama. Šla sem v Rim in Benetke in bilo je grozno, saj me je na cesto nadlegovalo zelo veliko moških." Na koncu pa je še dejala, da se tudi v sanjski brazilski Rio de Janeiro ne bi več nikoli vrnila sama, saj je mesto polno orožja in nasilja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol