P.M. | 28. 7. 2023, 15:56

Nenad Periš ob rojstnem dnevu pokojnega sina Mateja s srce parajočo objavo: "Takrat si mi rekel ..."

republika.rs

Izginotje mladeniča iz Splita v srbski prestolnici je odmevalo po vsem Balkanu, iskalna akcija za njim je žal imela žalosten konec.

Takrat 27-letni Matej Periš je med zabavo s prijatelji v Beogradu v noči med 30. in 31. decembrom 2021 izginil neznano kam. Njegovo truplo so po obsežni več mesečni iskalni akciji potegnili iz reke Donave, dogodek pa je pretresel celotno področje bivše Jugoslavije. Matej se je utopil, ne da bi kadarkoli izvedeli kako in zakaj. 

N1 BiH

Med iskanjem sina se je takrat v javnosti večkrat oglasil Matejev obupani oče Nenad Periš. Vsaka njegova beseda se nam je zarezala globoko v srce in ni ga, ki se ga ne bi dotaknila njegova brezkompromisna očetovska ljubezen. Sinovo smrt je seveda težko sprejel, na svojem Facebooku večkrat deli Matejeve fotografije in čustvene objave.

Twitter/Jovana Čirković

Njegov sin Matej bi včeraj praznoval 29. rojstni dan, Nenad pa je svojo bolečino izrazil s spomini na njun pogovor: "Na ta dan pred dvema letoma sva se pogovarjala ... takrat si mi rekel, da me imaš rad. Nadaljeval je: "Na isti dan, za katerega si nisem mogel niti predstavljati, da bo prišel, pa jaz tebi pravim: pogrešam te do bolečine, do bolečine."

"Na tvoji torti bi bilo 29 svečk, objemam te z vso močjo, skupaj sva kot takrat, skupaj za vedno."

Facebook/Nenad Periš/posnetek zaslona

V eni svoji izjav po Matejevi smrti je Nenad Periš dejal, da je imel pred sinovim odhodom v Beograd slab občutek"Sprašujete me, ali sem bil proti temu, da gre Matej v Beograd. Bil sem. In povedal vam bom, zakaj. Z Matejem sva več kot dva meseca razpravljala o tem, ali naj gre v Beograd. Jaz sem bil proti temu, in to iz preprostega razloga: ker sem imel slab občutek," je takrat razkril za Slobodno Dalmacijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol