Uredništvo | 9. 12. 2023, 19:39

Vdova Shana MacGowana na pogrebu razkrila moževo prošnjo Johnnyju Deppu

Profimedia

60-letni Depp je bil med navzočimi na pogrebni slovesnosti v katoliški cerkvi sv. Marije rožnega venca v irskem Nenaghu.

Zvezdnik Piratov s Karibov je bil prijatelj z MacGowanom več kot 30 let, preden je irski pevec umrl 30. novembra, star 65 let. Depp je bil med pogrebom med nosilci krste iz cerkve in tudi tistimi, ki so brali med delom molitve vernikov na pogrebu.

Profimedia

Pevčeva vdova Victoria Mary Clarke je na pogrebu v solzah sklonila glavo nad krsto in jo ganljivo objela. Med svojim pogrebnim govorom pa je delila anekdoto o slavnem igralcu in njenem možu, tekstopiscu in frontmanu skupine The Pogues. Kot je dejala, je MacGowan Deppa pozval, naj odpusti svoji nekdanji ženi Amber Heard, s katero je igralec po ločitvi bil dolgotrajen in mukotrpen sodni boj.

Profimedia

Na MacGowanovem pogrebu se je po mestnih ulicah zvrstilo na stotine Dublinčanov, ki so prepevali njegovo božično klasiko Fairytale of New York, medtem ko je mimo peljal mrliški voz s truplom pokojnega pevca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

Na zadnje slovo so med drugim prispeli Johnny DeppBonoBob Geldof in Nick Cave, ki je pevskemu kolegu v čast zapel in zaigral na klavir.  Pogrebni sprevod, ki se je zbral na ulicah, se je nadaljeval proti Nenaghu, rojstnemu mestu njegove matere Therese, kjer je bil pevec pokopan.

Profimedia

Med solzami in bolečino so na njegovi zadnji poti praznovali pevčevo življenje. Več kot 50-članska skupina Artane je izvajala njegove pesmi, sorodniki in prijatelji pa so kasneje tudi zaplesali v cerkvi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol