Uredništvo | 1. 12. 2023, 16:21

Razkrit vzrok smrti legendarnega pevca

Twitter/Victoria Mary Clarke

Pevec je umrl po letih borbe s hudo boleznijo.

Žena irskega pevca Shana MacGowana in frontmana skupine The Pogues je razkrila vzrok smrti svojega moža, ki je umrl v 65. letu starosti. Victoria Mary Clarke je sporočila, da je bil dokončni vzrok njegove smrti pljučnica, navaja Daily Mail.

MacGowan se je osem let boril z možgansko boleznijo. Od začetka letošnjega novembra se je zaradi okužbe zdravil v bolnišnici St. Vincent's v Dublinu, po izpustu iz bolnišnice pa je v četrtek zgodaj zjutraj umrl v krogu družine na svojem domu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

Pred odhodom iz bolnišnice sta pevca v bolnišnici obiskala tudi njegova nekdanja kolega iz zasedbe Spider Stacy in Terry Woods. MacGowanova žena je novico o moževi smrti delila na Instagramu. "Shane bo vedno luč, ki jo držim pred seboj, in merilo mojih sanj ter ljubezen mojega življenja in najlepša duša in čudovit angel in sonce in luna ter začetek in konec vsega, kar mi je drago, odšel je k Jezusu in Mariji ter svoji čudoviti materi Tereziji," je zapisala.

Profimedia

Smrt Shana MacGowana je sprožila množico sožalnih zapisov in poklonov slavnih obrazov in oboževalcev skupine The Pogues. Ta je bila med širšo množico najbolj znana po zimzeleni božični pesmi Fairytale of New York. Podrobnosti o pevčevem pogrebu zaenkrat niso znane, še navaja Daily Mail.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol