17. 9. 2023, 13:49 | Vir: STA

Več kot milijon evrov za prenovo nogometnega stadiona, svoj delež je prispevala tudi država (poglejte, koliko)

NK Rogaška

V Rogaški Slatini imajo spet nogometnega prvoligaša, prav zaradi tega pa se je občina lotila temeljite obnove tamkajšnjega stadiona. Pri tem ji je pomagala tudi država.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je Občini Rogaška Slatina za nadgradnjo nogometne infrastrukture v športnem parku dodelilo 100.000 evrov. Po izvedenem postopku javnega naročanja so dela na stadionu, ki so ocenjena na 1,19 milijona evrov, stekla junija, zaključek del pa je predviden ta mesec, je zapisano na spletni straneh občine.

Nadgradnja športnega centra, ki je skorajda zaključena, je bia razdeljena na pet sklopov.

V okviru prvega sklopa del so v kleti obnovili garderobe in servisne prostore v velikosti 59 kvadratnih metrov. Servisni prostori zajemajo kurilnico, pralnico in sobo za individualno delo športnih delavcev, ki se v času tekem lahko preuredi v sobo za izvajanje doping kontrole.

Drugi sklop projekta se nanaša na zagotovitev večje izkoriščenosti objekta v obstoječih dimenzijah. Načrt rekonstrukcije predvideva dodatne prostore na zahodni strani objekta, in sicer z zagraditvijo prostora v smeri parkirišča in z ureditvijo manjše nadstropne etaže.

Zagrajen pritlični prostor na severni strani bo namenjen sestankom večjega števila ljudi in druženju, na južni strani pa bo urejen kot pisarna za delo športnih delavcev in za novinarje po prireditvah. V manjši nadstropni etaži bosta med drugim VIP prostor s prehodom na tribuno in nadzorna soba za predstavnike varovanja.

Tretji sklop projekta se nanaša na preureditev obstoječe tribune. Razširili bodo podest za televizijsko kamero in uredili mesta za delo novinarjev. Na tribuni starega dela objekta pa bodo na vrhu dodali še eno vrsto sedežev.

V okviru četrtega sklopa projekta so zagotovili dodatne kapacitete stadiona z umestitvijo montažnih nepokritih tribun. Postavili so dve ločeni montažni tribuni, tako da bo po izvedbi projekta skupna zmogljivost okoli 1000 obiskovalcev.

V petem sklopu so igralno površino premaknili proti tribuni, klopi za rezervne igralce, strokovno vodstvo in uradne osebe pa prestavili na vzhodno stran igrišča. Urejena bo površina za ogrevanje rezervnih igralcev in dovozna pot.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.