21. 1. 2024, 09:30 | Vir: STA

Zapomnite si ta imena, so prihodnost smučarskih skokov! Slovenija spet slavi: drugi dan, druga zlata kolajna

Profimedia

Prihodnost slovenskih smučarskih skokov je izjemno svetla. Mladenki in mladeniča so prišli do novega velikega slavja, novega velikega uspeha Slovenije!

Slovenija je na četrtih zimskih olimpijskih igrah mladih, ki bodo do 2. februarja potekale v Gangwonu v Južni Koreji, drugi dan osvojila še drugo zlato medaljo. Najboljša je bila mešana ekipa v smučarskih skokih, v kateri so nastopili Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Enej Faletič in Urban Šimnic.

Slovenska četverica je zmagala z veliko prednostjo, osvojila je 893,7 točke. Druga je bila Norveška (818,3), tretja pa Avstrija (775). Taja Bodlaj je že v soboto, prvi dan iger, osvojila zlato kolajno na posamični tekmi.

Na mladinskih OI v devetih panogah nastopa 29 slovenskih športnikov. Na petkovem odprtju iger je bila Taja Bodlaj zastavonoša 52-članske reprezentance skupaj z alpskim smučarjem Miho Oserbanom.

Taja Bodlaj in Miha Oserban sta osvojila zlati medalji na prejšnjem zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) lani v Furlaniji-Julijski krajini.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol