R.S. | 20. 1. 2024, 20:07

Lanišek na Poljskem povzročil pravo evforijo, oboževalci so nad njim navdušeni: "Anže, hvala ti"

Twitter/Bucholz_Adam

Tega naš skakalec zagotovo ni pričakoval.

Anže Lanišek ni zgolj izjemen smučarski skakalec, temveč tudi izjemen človek. To je dokazal tudi ob koncu sezone 2022/2023, ko je na zmagovalni oder v Planici prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega, ki je zaradi bolne žene izpustil zadnje tekme sezone in posledično izgubil drugo mesto v skupnem seštevku.

Lepa gesta je ganila svetovno javnost in tudi Kubackega. "Veste kaj ...nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je povedal poljski skakalec. 

Poljski navijači so mu pripravili presenečenje

Laniškovo dejanje ostaja v srcih poljskih navijačev, ki so mu po skoku v poskusni seriji v Zakopanah izrazili hvaležnost. Slovenskega skakalca je v iztek skakalnice poklicala skupina Crowd Supporters, ki že nekaj let skrbi za športne prireditve v Zakopanah in mu namenila zgolj lepe besede. "Radi bi se ti zahvalili v slovenščini s temi besedami: Anže, hvala ti." V ozadju so nato "Anže, hvala ti" vpili tudi vsi oboževalci na tribunah. Lanišek je imel nasmeh do ušes. Trenutek so ujele kamere. 

Uspešen dan za slovenske skakalce

Na prvi ekipni tekmi sezone v Zakopanah so naši skakalci zasedli odlično 2. mesto. Premagali so jih zgolj Avstrijci. Lovro Kos, Domen in Peter Prevc ter Anže Lanišek so tako ponovno dokazali, da so izjemni skakalci. Tretje mesto so osvojili Nemci.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol