R.S. | 20. 12. 2023, 09:04

Anže Lanišek nagrajen za lepo potezo, oglasil se je tudi ganjen Poljak

Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

"Za vse, kar si naredil na koncu lanske sezone in prav tako v Planici, ter za vse, kar si storil, česar ljudje ne vedo," je med drugim povedal hvaležen Kubacki. 

Smučarski skakalec Anže Lanišek je ob koncu sezone 2022/2023 na zmagovalni oder v Planici prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega in navdušil svetovno javnost. Poljak je namreč zaradi bolne žene izpustil zadnje tekme sezone, s tem pa izgubil drugo mesto v skupnem seštevku. Žena Marta se je zaradi težav s srcem borila za življenje, na koncu pa je na srečo popolnoma okrevala. 

Gesta Laniška je močno ganila Kubackega. "Veste kaj ...nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je takrat dejal Kubacki.

Profimedia

Za lepo gesto prejel nagrado

Društvo športnih novinarjev Slovenije je na torkovi podelitvi najboljšim slovenskim športnikom v letu 2023 Laniška za lepo gesto nagradilo z nagrado za fair play. Še enkrat pa se mu je prek videopovezave zahvalil tudi Kubacki.

Žiga Živulović jr./Bobo

"Kot veste, je bila zadnja sezona za vse zelo čustvena. Kar se je dogajalo, je bilo zelo čustveno. Imel sem podporo vseh smučarskih skakalcev. Anže Lanišek me je v tistih težkih dneh še posebej podpiral ne samo pred mediji, ampak tudi z vsemi pogovori. Prav tako je pomagala njegova žena. Najlepša hvala za vse, bil si mi v veliko oporo. Na koncu sem zelo vesel, da smo na začetku nove sezone in se lahko ponovno pomeriva na skakalnici. Za vse, kar si naredil na koncu lanske sezone in prav tako v Planici, ter za vse, kar si storil, česar ljudje ne vedo. Zelo sem ti hvaležen in ti želim vse dobro v novi sezoni ter vse dobro v življenju tebi in tvoji družini," je povedal Kubacki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol