3. 4. 2023, 07:54

Gesta Anžeta Laniška je močno ganila Dawida Kubackega: "Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil"

Profimedia

33-letnik je zelo hvaležen slovenskemu skakalcu, ki je pokazal, da ni zgolj vrhunski športnik, temveč tudi izjemen človek. 

Anže Lanišek je v Planici na oder za zmagovalce prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega in navdušil svetovno javnost. Kubacki je namreč zaradi bolne žene izpustil zadnje tekme sezone in tako izgubil drugo mesto v skupnem seštevku. Lanišek je tako skočil na tretje mesto v skupnem seštevku, rezultata pa se zaradi spleta okoliščin ni preveč razveselil. 

"Kot sem že večkrat povedal, zame je Dawid drugi skakalec te zime, kar je dokazal v sezoni. Pokazal je, da je velik človek. Njemu in ženi želim vse dobro. Zase sem zelo vesel, da sem tako konstantno nastopal skozi celotno sezono, vesel bi bil tudi, če bi bil četrti," je povedal.

Ganjen Poljak

Dejanje Laniška ni ostalo neopaženo. Novinar poljskega Eurosporta se mu je v intervjuju celo zahvalil v imenu poljske športne javnosti. Hvaležen pa mu je bil predvsem David Kubacki, ki je za Przegląd Sportowy Onet spregovoril o zdravju žene Marte, zaključku svetovnega pokala v Planici in potezi Laniška.

"Veste kaj ...nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je dejal Kubacki.

Stanje Marte se iz dneva v dan izboljšuje, Kubacki pa pričakuje, da se bo življenje kmalu vrnilo v stare tirnice. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol