20. 1. 2024, 18:08 | Vir: STA

Uspelo jim je! Izvrstni slovenski skakalci na stopničkah v Zakopanah

Profimedia

Na prvi ekipni tekmi sezone so se naši skakalci izkazali. 

Smučarski skakalci Lovro Kos, Domen in Peter Prevc ter Anže Lanišek (1095,5 točke) so na prvi ekipni tekmi svetovnega pokala v sezoni v Zakopanah zasedli drugo mesto. Slovenci so za Avstrijci, pri katerih je blestel Stefan Kraft, zaostali za 51,1 točke, na tretjem mestu so končali Nemci (1062,8).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Slovenska četverica je bila druga že po prvi seriji. V finalni pa ni zmogla nadoknaditi avstrijske prednosti, ki so jo poleg Krafta nabrali še Jan Hörl, Manuel Fettner in Michael Hayböck. Skupno se je na generalki pred svetovnim prvenstvom v poletih prihodnji teden, na katerem bo Slovenija branila ekipno zlato, med seboj pomerilo 13 ekip.

Zato pa je Slovenija v skupni razvrstitvi poljske turneje tudi po današnji tekmi, predzadnji na turneji Wisla - Sczyrk - Zakopane, zadržala prednost na vrhu pred rdeče-belimi, četudi ta zdaj znaša zgolj 2,4 točke. O zmagovalcu turneje bo tako odločala nedeljska posamična tekma na skakalnici Wielka Krokiew; prva serija se bo začela ob 16. uri.

Kraft je v petek dobil že kvalifikacije za nedeljsko tekmo. Tridesetletni Salzburžan bo meril na svoje 109. zmagovalne stopničke v svetovnem pokalu na posamični tekmi, s čimer bi postal najboljši v zgodovini smučarskih skokov pred Fincem Jannejem Ahonenom (108). Zakopane so zadnja postaja sezone pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih prihodnji teden na Kulmu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol