Uredništvo | 22. 10. 2023, 18:14

Dobrodelni Pahor je odtekel maraton za malo Karolino! Mu je uspelo zbrati potrebna sredstva?

Instagram/Borut Pahor

"To je bil en čudovit dan," je po koncu teka zapisal nekdanji predsednik.

Udeležba nekdanjega slovenskega predsednika države Boruta Pahorja na nedeljskem maratonu je imela dobrodelno noto. Svoj tek je namreč namenil za štiriletno deklico Karolino, za katero so v Društvu Viljem Julijan zbrali že več kot 960.000 evrov (od potrebnih dveh milijonov). Kot je pred dnevi napovedal, je cilj njegove dobrodelne zbiralne akcije doseči in preseči prvi milijon evrov zbranih sredstev za hudo bolno Karolino, ki ima redko genetsko bolezen: "Dokler je upanje, ni predaje," je Pahor izrazil svoj optimizem.

Prosim, vzemite si pol minute za ovacije in čestitke!

S temi besedami je Pahor začel svojo objavo na Instagramu po maratonu ter nadaljeval: "S Karolino sva se super odlično odrezala. Jaz sem tekel z njo v srcu in dosegel sijajno znamko 1.52.44 (ovacije, prosim). Karolina pa je šla danes z zbranimi sredstvi čez 1 milijon evrov. Čestitke, prosim! Ah, to je bil en čudovit dan," je zapisal.

Instagram/Borut Pahor/posnetek zaslona

Med tekom je Pahor v roki ves čas držal obvestilo o tem, da teče za Karolino in tako zbira sredstva za njo. Z dodatnim obvestilom "SMS Karolina 10 na 1919" je pozval, da za Karolino doniramo tudi mi. In kot kaže, se je veliko Slovencev odzvalo, kar ponovno dokazuje, da smo predvsem zelo srčen narod.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Gensko zdravilo ji lahko reši življenje

Mala Karolina ima Cockayne sindrom - redko genetsko bolezen, ki prizadene le okoli 2 do 3 posameznike na milijon rojstev. Kljub svojim mladim letom se bo morala soočiti s simptomi, ki jih drugi doživijo šele v poznejših letih. Bolezen povzroča težko zdravstveno stanje, ki spominja na prehitro staranje, povzroča hude poškodbe in okvare v različnih predelih telesa in organih, visoko občutljivost na sončne žarke, naglušnost, slepoto in invalidnost. Bolezen prevzame celotno telo in povzroči prezgodnjo smrt pri povprečno 12-tih letih.

Društvo Viljem Julijan

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate z SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 in z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".