P.M. | 24. 2. 2024, 21:38

Skoraj šest let od smrti legendarnega Oliverja Dragojevića bo izšla njegova nova skladba

Bobo

Dalmatinski glasbeni velikan še vedno navdušuje različne generacije! 

Oliver Dragojević je bil eden izmed najbolj priljubljenih pevcev na Hrvaškem in tudi na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Kar težko je verjeti, da je minilo že toliko časa, odkar nas je zapustil. Nepozabni Dalmatinec je umrl 29. julija leta 2018, a njegove pesmi še vedno navdušujejo vse generacije.

Kot te dni poročajo hrvaški mediji, pa je legendarni Oliver do zadnjega dne svojega življenja snemal. Iz še neobjavljenih posnetkov je nastal album 12 skladb, prva od skladb, ki nosi naslov "Ne mogu ti reći" pa bo izšla 1. marca, navaja Dalmatinski portal.hr. Hrvaški In Magazin ob tem dodaja, da so Oliverjevi nekdanji glasbeni sodelavci skoraj dve leti vneto poslušali in aranžirali še neobjavljene pevčeve posnetke, rezultat tega pa je omenjeni prihajajoči album. 

Bobo

Avtor pesmi "Ne mogu ti reći" je Matko Šimac, za aranžma pa je poskrbel Eduard Botrić, pesem pa bodo dan pred uradnim izidom predvajali na dalmatinskih radijskih postajah. "Če bi bil Oliver zdaj med nami, bi bil zagotovo najbolj iskana oseba za intervju, čeprav intervjujev nikoli ni maral," so prepričani njegovi glasbeni kolegi, ki jih neizmerno veseli, da bodo Oliverjevi oboževalci kmalu imeli priložnost uživati v njegovih novih skladbah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol