1. 1. 2024, 18:27 | Vir: STA

Zgodovinski prvi dan novega leta: Nika Prevc potrdila izjemen uspeh in novo veliko slavje slovenskega športa

Profimedia

Noro, bolj noro ... Nika Prevc!

Avstrijka Eva Pinkelnig (272,1 točka) je zmagala na tekmi za svetovni pokal v nemškem Oberstdorfu, kjer se je končala druga in zadnja tekma novoletne serije za ženske. Nika Prevc je bila peta (260,3), zmagovalka prejšnje tekme pokala je zmagala tudi v seštevku turneje.

Druga je bila Kanadčanka Abigail Strate (269,4), tretje mesto sta si razdelili Norvežanka Eirin Maria Kvandal in Avstrijka Jacqueline Seifridsberger (po 262,6). Sedma je bila Ema Klinec (257), na 14. mestu pa je končala Nika Križnar (237,9).

V finalu so skakale le tri Slovenke, ostale tri so izpadle. Katra Komar je bila 35. (90,7), Ajda Košnjek 36. (81,4), Taja Bodlaj pa 37. (80,8).

"Danes je bila napeta tekma, zato še toliko bolj cenim skupno zmago na turneji. Vedela sem, kaj moram narediti na skakalnici, a sem imela ves dan težave s zbranostjo. To se je videlo v natančnosti in zanesljivosti pri odskokih. Podatek, da sem prva zmagovalka turneje, je pomemben za statistiko," je povedala Prevčeva.

Za skupno novoletno zmago je 18-letnica, za njo sta se na naslednjih dveh mestih zvrstili Pinkelnigova in Stratova, dobila 10.000 evrov ter poseben pokal. Obenem je zadržala drugo mesto v seštevku pokala po šestih tekmah v tej sezoni, pred njo je le Francozinja Josephine Pagnier, tokrat 12.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol