4. 10. 2023, 15:00 | Vir: STA

Nenavadno skrivališče: policisti v Pivki odkrili prostor za gojenje konoplje (ne boste verjeli, kje)

Fotografija je simbolična.

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili sta osumljena mati in sin. 

Policisti so v okolici Pivke v ponedeljek odkrili prostor, prirejen za gojenje konoplje. V njem je bilo več kot 200 rastlin in sedem kilogramov posušene konoplje. Kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili sta osumljena mati in sin

Na policijski postaji Postojna so preiskovali sum kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, zaradi katerega so priprli moškega iz Pivke. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da izhajajo tudi utemeljeni razlogi za sum, da mati in sin iz vasi v okolici Pivke neupravičeno gojita večje število rastlin prepovedane droge konoplja, z namenom nadaljnje prodaje, so sporočili policisti.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

PU Novo mesto

Podali bodo kazensko ovadbo

V ponedeljek so opravili hišno preiskavo na stanovanjskem in drugih objektih. Za balami sena so odkrili dva prirejena in opremljena prostora za gojenje konoplje, v katerih je bilo več kot 200 sadilnih vreč z rastlinami. Med hišno preiskavo, pri kateri so s postojnskimi policisti sodelovali tudi koprski kriminalisti in vodnik službenega psa, so zasegli približno sedem kilogramov posušene konoplje in pripomočke za gojenje.

Kot so še sporočili s policije, so o ugotovitvah seznanili okrožno državno tožilstvo v Kopru, na katerega bodo tudi podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol