STA/Uredništvo | 23. 3. 2024, 07:01

Sobota bo v Planici tudi poseben dan za legendarnega Slovenca: poslovil se bo kultni komentator, ki je ...

Profimedia

V Planici se znova obeta praznik slovenskega športa.

Po petkovem velikem zmagoslavju Petra Prevca, ki je v Planici napovedani konec kariere kronal s 24. posamično zmago, je danes na sporedu zadnja moštvena tekma sezone. Selektor Robert Hrgota je odločil, da bodo Slovenijo zastopali Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in kot zadnji Peter Prevc. Ob Slovencih so favoriti za zmago tudi Avstrijci, vendar je Hrgota poudaril, da gredo njegovi varovanci na zmago.

"Na domačem terenu smo vedno mi favoriti. Ne bežimo od te vloge. To sezono smo sicer Avstrijce premagali na svetovnem prvenstvu na Kulmu, vendar je čas, da se jim maščujemo tudi v svetovnem pokalu," je po petkovi zmagi Petra Prevca napovedal selektor.

Slovenci v pokalu narodov še lovijo drugouvrščene Nemce, za katerimi po petkovi tekmi zaostajajo le še za 181 točk. Prva serija se bo začela pol ure prej kot prejšnja leta, ob 9.30. Ob tem velja dodati, da bo zadnjo ekipno tekmo sezone komentiral Andrej Stare, ki se po zapletu v Kulmu vrača na televizijske zaslone. Toda za Stareta bo to zadnji prenos v bogati karieri, ki jo bo sklenil prav v Planici.

Novo na Metroplay: "Janša je s tem potrdil, da ostaja" | N1 podkast s Suzano Lovec