12. 9. 2023, 20:55 | Vir: STA

Očitki o mobingu slovenske veleposlanice: zunanje ministrstvo sprejelo nekatere ukrepe

Žiga Živulovič jr./Bobo

Uslužbenci slovenskega veleposlaništva v Prištini so nadrejeno obtožili številnih nečloveških ravnanj.

Veleposlanico Minco Benedejčič zaposleni obtožujejo, da nad njimi izvaja mobing in da krši zakonodajo, zato napovedujejo tožbo zoper njo in zunanje ministrstvo, če bo ostala na svojem položaju.

Na zunanjem ministrstvu so v odzivu pojasnili, da je ministrica Tanja Fajon danes po prejemu poročila komisije v zvezi s pismom zaposlenih na veleposlaništvu v Prištini opravila pogovor z veleposlanico, na podlagi navedb zoper njeno ravnanje pa je takoj po prejemu prijave, v skladu z uredbo o ukrepih za varovanje dostojanstva zaposlenih v organih državne uprave, imenovala tričlansko komisijo, ki je nemudoma obiskala sedež veleposlaništva v Prištini.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Komisija je ob preverjanju okoliščin in dejstev v zvezi s prijavo ugotovila določene pomanjkljivosti pri vodenju in komuniciranju, so še dodali na ministrstvu, kjer so na podlagi teh ugotovitev konec prejšnjega tedna že izvedli prve ukrepe za izboljšanje pogojev za delo vseh zaposlenih.

Kot so dodali, bodo temu sledili tudi drugi ukrepi v zvezi z izboljšanjem medosebnih odnosov, ministrstvo pa bo pozorno spremljalo razmere na veleposlaništvu in opravilo novo preverjanje najpozneje v treh mesecih, ko bodo tudi odločali o tem, ali so potrebni še dodatni ukrepi. Veleposlaništvo v Prištini sicer po njihovih zagotovilih deluje nemoteno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord