Uredništvo | 1. 12. 2023, 16:19

Prerokba Babe Vange, ki je pretresla Balkan: pevki ni mogla napovedati prihodnosti, ker je ta ni imela

Facebook/Sick Chirpse/fotomontaža

Kmalu po tem, ko je slavna pevka obiskala jasnovidko, se je njeno življenje tragično končalo.

Baba Vanga naj bi predvidela smrt lepe in uspešne jugoslovanske pevke, ki je kmalu po srečanju s slepo bolgarsko prerokinjo umrla v prometni nesreči. Silvana Bajraktarević, poklicno znana kot Silvana Armenulić, je bila bosanska kantavtorica in igralka ter ena najvidnejših pevk komercialne ljudske glasbe in tradicionalne sevdalinke v Jugoslaviji. Glasbenica je leta 1976 z visoko nosečo sestro Mirsado in violinistom Radetom Jašarevićem z avtomobilom iz Beograda potovala v Niš, ko so se zaleteli in vsi trije umrli. 

Silvana še vedno velja za kraljico bosanske sevdalinke.

Silvana še vedno velja za kraljico bosanske sevdalinke.

Facebook

O smrti pevke krožijo najrazličnejše govorice, podrobnosti njene smrti pa so še danes precej nerazjasnjene. Nekateri celo menijo, da je šlo za umor, za katerim naj bi stal neuslišani oboževalec. Silvana naj bi po številnih pripovedovanjih le dva meseca pred smrtjo svoj koncert v Bolgariji izkoristila za obisk slepe prerokinje. A ji ta ni želela prerokovati prihodnosti in jo je pričakala z besedami: "S teboj ne želim govoriti. Ne zdaj. Pojdi in se vrni čez tri mesece ..." A ko je bila pevka že na vratih, naj bi starka dodala: "Ustavi se, pravzaprav ne boš mogla priti. Pojdi. Pojdi!"

Silvana je bila tisti čas v nekdanji Jugoslaviji velika zvezda in je živela prave hollywoodske sanje. Poročena je bila s teniško zvezdo Radmilom Armenulićem, njun zakon je bil zelo buren in o njegovih skokih čez plot se je veliko pisalo. Živela je polno, a kratko življenje, nekateri pravijo, da naj bi čutila, da se ji bliža konec, saj je le nekaj mesecev pred smrtjo v enem od intervjujev svoje oboževalce prosila, naj je nikoli ne pozabijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol