Uredništvo | 29. 11. 2023, 14:06

Strašne napovedi Babe Vange za leto 2024: slepa jasnovidka v prihajajočem letu ni uzrla prav veliko dobrega

Facebook/Sick Chirpse

Med drugim naj bi ena od 'velikih držav' izvedla napade z biološkim orožjem, Evropo pa bo zajel val terorizma.

Slepa bolgarska jasnovidka za prihajajoče leto ni napovedala skoraj ničesar dobrega. Med drugim naj bi leta 2024 Evropo prizadel val terorizma, ena od 'velikih držav' naj bi izvajala poskuse ali napade z biološkim orožjem, slabo pa se piše tudi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Profimedia

Ubil naj bi ga njegov sorojak

Leto 2023 sta zaznamovali predvsem vojni v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu, pa tudi spopad med Azerbajdžanom in Armenijo, ki se je odvil v Gorskem Karabahu. Če gre verjeti napovedim Babe Vange, tudi naslednje leto ne bo prav nič mirno. Med napovedmi, ki najbolj bodejo v oči, je na primer atentat Vladimirja Putina, ki naj bi ga ubil njegov sorojak. Kakšne posledice bi to imelo za Rusijo in svet, ni jasno.

Že od začetka vojne v Ukrajini sicer krožijo govorice o Putunovem slabem zdravju in domnevni bolezni, predvsem Ukrajinci pa so trdno prepričani, da ruski predsednik ne bo več dolgo živel. 

Profimedia

Val terorizma, biološko orožje, podnebne katastrofe

Ko je Baba Vanga napovedala val terorizma v Evropi, sicer ni podrobneje pojasnila, kaj naj bi to pomenilo, ravno tako pa ni znano, katera 'velika država' naj bi uporabila biološko orožje. A mnogi so prepričani, da so možnosti le tri: Kitajska, Rusija ali ZDA. 

Slepa jasnovidka je za leto 2024 napovedala tudi podnebne katastrofe. Zgodilo naj bi se ogromno naravnih nesreč, povzročilo pa bi jih lahko povečano sevanje. Poleg tega Vanga v prerokbah omenja še spremembe v zemeljski orbiti. 

Zadnje počivališče slepe bolgarske jasnovidke, ki je preminila leta 1996.

Zadnje počivališče slepe bolgarske jasnovidke, ki je preminila leta 1996.

Profimedia

Edini svetli točki: napredek v medicini in tehnološka revolucija

Katastrofičnih napovedi pa tukaj še ni konec. Leto 2024 nam sodeč po videnjih Babe Vange prinaša tudi novo veliko svetovno gospodarsko krizo. Posledično naj bi se središče gospodarske moči v svetu iz zahoda premaknilo na vzhod.

Kljub temu pa vse njene napovedi niso popolnoma črne. Ob vseh katastrofah, ki naj bi se zgodile, je za naslednje leto napovedala tudi napredek v svetu medicine in tehnološko revolucijo. Mnogi si to napoved razlagajo z vse bolj očitnim napredkom umetne inteligence. 

Kip bolgarske jasnovidke Babe Vange stoji na njeni najljubši lokaciji. Ustvaril ga je kipar Emil Popov.

Kip bolgarske jasnovidke Babe Vange stoji na njeni najljubši lokaciji. Ustvaril ga je kipar Emil Popov.

Profimedia

Kdaj bomo potovali skozi čas?

Slepa bolgarska jasnovidka je vid izgubila, ko je bila stara 12 let, takrat pa je po lastnih besedah pridobila dar jasnovidnosti. Napovedi, ki jih je zapustila svetu, segajo vse do leta 5079. Med drugim naj bi leta 2076 komunizem ponovno 'osvojil' svet, od leta 2304 pa bo človeštvo lahko potovalo skozi čas.

Baba Vanga naj bi med drugim v preteklosti že pravilno napovedala teroristični napad na newyorška dvojčka leta 2001 in brexit. Kljub temu, da je umrla že leta 1996, pa njene prerokbe še vedno vsako leto znova v javnosti vzbujajo precej pozornosti, piše 24sata.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord