24. 5. 2022, 11:46

Presenečenje na seznamu 100 najbolj vplivnih oseb na svetu!

Profimedia

Na seznam so se med drugim uvrstili tudi svetovni voditelji, kot je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, pa tudi ameriški predsednik Biden.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je uvrstil na lestvico sto najbolj vplivnih osebnosti na svetu, ki jo že vse od leta 1999 vsako leto sestavlja ameriška revija Time.

"V predsedniku Zelenskem ima ukrajinski narod voditelja, vrednega njihovega poguma in trdoživosti," je ob tem zapisal ameriški predsednik Joe Biden.

Kot je še dodal, "so države svobodnega sveta, navdahnjene z zgledom predsednika Zelenskega, enotnejše, odločnejše in bolj usmerjene k cilju, kot so bile kadarkoli v nedavni zgodovini." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Na lestvico najvplivnejših revije Time se je poleg Zelenskega sicer uvrstil tudi prvi mož ukrajinske vojske, načelnik generalštaba Valerij Zalužni, obenem pa tudi ruski voditelj Vladimir Putin, ki je pred tremi meseci ukazal invazijo na sosednjo državo.

TimeEdward Felsenthal "spekter različnih načinov vplivanja še nikoli ni bil tako jasen" "Diktator, odgovoren za brutalno vojno, in ukrajinski predsednik, ena redkih junaških osebnosti v naših razdiralnih časih."
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Na Timeovi letošnji lestvici so se med najvplivnejšimi voditelji sveta med drugim znašli še premierka Barbadosa Mia Mottley, kitajski voditelj Xi Jinping in njegov ameriški kolega Joe Biden, predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in nemški kancler Olaf Scholz.

Sicer pa so v drugih kategorijah na lestvici tudi kitajsko-kanadski igralec Simu Liu med umetniki, ameriška igralka, pevka in plesalka Zendaya med inovatorji, prvi mož Applea Tim Cook med velikani, ameriška glasbenica Mary J. Blige med ikonami in ameriška košarkarica Candace Parker med pionirji. Na seznamu pa se je znašla tudi menedžerka Kris Jenner.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord