Uredništvo | 9. 12. 2023, 23:04

Steno novega plezalnega centra je preizkusil tudi Janez Janša (VIDEO)

Instagram/SDS/posnetek zaslona

Kot je znano, je vodja največje opozicijske stranke strasten plezalec.

Plezalni center Prevalje, ki so ga v soboto odprli v družbi plezalke Janje Garnbret, je po besedah župana Prevalj Matica Tasiča po vsebini in opremi unikaten in eden najbolj atraktivnih na svetu. Minister Matjaž Han pa v njem vidi tudi dodano vrednost za turizem. Naložba v center, v katerem bo trenirala tudi Janja Garnbret, je vredna pet milijonov evrov.

Slovesnosti ob odprtju sta se udeležila tudi nekdanji predsednik republike Borut Pahor in nekdanji predsednik vlade Janez Janša. Ta je v nagovoru ocenil, da plezalni center, kot je ta, bistveno pripomore h kakovosti življenja, saj ne gre le za šport, ampak tudi za druženje. Skupaj z županom Tasičem sta tudi splezala do vrha 17-metrske stene, stranka SDS je plezalni podvig svojega vodje delila tudi na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SDS (@strankasds)

Na Instagramu se je oglasil tudi Borut Pahor: "Zelo sem vesel, da je Janja Garnbret sprejela vabilo in bo moja gostja v podkastu navdiha. Splezala bova do vrha njenih vrhov, tekmovalnih in osebnih, od koder se bo odprl čudovit razgled na njeno edinstveno osebnost. Skupaj z vami komaj čakam. Hvala Janja, super si."

Gre za serijo podkastov, ki jih redno snemamo in objavljamo na našem portalu Metropolitan.si.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Plezalni center Prevalje s prek 2200 kvadratnimi metri plezalnih površin, zunanjo ferato in astronomskim observatorijem na vrhu je ena največjih naložb v Občini Prevalje in druga letošnja večmilijonska naložba, potem ko so morali po katastrofalnih avgustovskih poplavah do Prevalj interventno zgraditi nov vodovod.

Sicer pa je bila po Tasičevih besedah za izgradnjo centra ključna zaskrbljujoča ugotovitev, da gibalna sposobnost otrok in mladine krepko zaostaja za dosežki njihovih staršev v njihovih letih. Po vsebini je plezalni center namenjen vsem generacijam, od najmlajših do najstarejših, od začetnikov do profesionalcev, tudi za različne rehabilitacije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord