P.M. | 7. 4. 2024, 20:51

Tudi Robert Golob je izkoristil najtoplejši dan v letu, poslal je posebno sporočilo (VIDEO)

Instagram/Robert Golob/posnetek zaslona

Predsednik vlade se je odpravil na primorske konce in razkril, kako skrbi za svoje zdravje.

Ta vikend so po Sloveniji padali temperaturni rekordi. In čeprav je šele mesec april, je marsikje pripekalo, kot bi bili sredi poletja. Po svetu in tudi v Sloveniji ravno današnjega 7. aprila praznujemo tudi svetovni dan zdravja.

Spočil si je živce

Predsednik vlade Robert Golob je prekrasen nedeljski sončni dan izkoristil za izlet na slovensko Obalo, od koder je poslal videosporočilo o pomenu zdravega življenja. "Danes je dan zdravja, z velikim veseljem, sploh, ker je tako lepo sonce, sem šel ven in se razmigal," je povedal v posnetku z morskega pomola. 

Kot je še dejal, je današnji dan izkoristil tako, da si je spočil živce: "Zdaj pa bom šel še nekaj dobrega pojest,"  smo tudi slišali o njegovih načrtih za to nedeljo. V zaključku je poudaril, da mora biti zdrav prav vsak dan, ne samo današnji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Na lovu za divjimi šparglji

V nadaljevanju "zdravega" nedeljskega izleta je Golob s sledilci v zgodbi delili tudi krajši video. V njem ga lahko vidimo med nabiranjem divjih špargljev, katerih sezona je ravno na vrhuncu.

Instagram/Robert Golob/posnetek zaslona

Po posnetku sodeč je nekaj divjih špargljev tudi našel in jih nabral. Divji šparglji so sicer bogat vir vitaminov, mineralov in antioksidantov, vključno z vitaminom K, vitaminom C, folno kislino, kalijem in železom. Zaradi visoke vsebnosti prehranskih vlaknin divji šparglji lahko podpirajo zdravje prebavnega sistema in spodbujajo redno prebavo. So pa tudi izjemna kulinarična specialiteta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol