Uredništvo | 11. 3. 2024, 17:15

Še več objav na Instagramu? Golobov kabinet obiskala znana vplivnica za družbena omrežja, pripeljala naj bi jo ...

Instagram/Robert Golob/posnetek zaslona

Robert Golob je pred volitvami zagotavljal, da ne bo prisoten na družbenih omrežjih, kot je to počel njegov predhodnik Janez Janša. Je snedel besedo?

Zarečenega kruha se po navadi največ pojé, kot vse kaže, bi znal biti Robert Golob v bodoče na njih le še bolj prisoten. Kot piše Delo, je kabinet predsednika vlade pretekli teden obiskala strokovnjakinja za družbena omrežja Samanta Cimerman. Delo zato ugotavlja, da se bo komuniciranje kroga predsednika vlade na družbenih omrežjih le še okrepilo. Napoved tega trenda naj bi bil že Golobov sobotni video, v katerem je zanikal navedbe, da bi se potegoval za stolček evropskega komisarja v Bruslju. Svojo vnaprej posneto objavo je začel s pripisom: "Lep sobotni pozdrav" ter v precej neformalnem okolju in na "vplivniško" sproščen način podal izjavo za svoje sledilce in slovensko javnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Strokovnjakinjo za družbena omrežja Samanto Cimerman naj bi — prav tako po pisanju Dela — v kabinet predsednika vlade pripeljala kar Golobova partnerica Tina Gaber, ki so ji družbena omrežja zelo blizu. Na njih tudi sama redno objavlja, včasih se v kateri od njenih objav pojavi tudi Golob.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Nam bo torej v času, ko se v Sloveniji v vse več sektorjih povečuje nezadovoljstvo, prihaja do protestov in stavk, premier kar s pomočjo svojega pametnega telefona pošiljal izjave o aktualnih političnih zadevah? V Večeru so že pretekli teden poročali, da je Golob sredi februarja na vladi sklical sestanek na temo strateškega komuniciranja, na njem pa je sodelovala tudi Tina Gaber.

Kot so jim pojasnili v njegovem kabinetu, je "šlo za sestanek, namenjen izmenjavi stališč glede komuniciranja v javnosti s poudarkom na družbenih omrežjih, zato je predsednik vlade na sestanek povabil tudi Tino Gaber ter svetovalca za socialna omrežja iz poslanske skupine Svobode." 

Samanta Cimerman svoje napotke za uspešno komunikacijo na družbenih omrežjih deli tudi prek svojih računov na teh omrežjih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samanta Cimerman | Social Media Marketing Expert (@_socialsam_)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol