R. K. | 24. 4. 2023, 21:33

Skorajšnja tragedija na hrvaškem reliju: nov posnetek razkriva, kako se je začel kaos na progi (VIDEO)

YouTube/join2go/posnetek zaslona/fotomontaža

Ob nazornem posnetku celotnega dogajanja nam je zaledenela kri v žilah.

Na letošnji ponovitvi enega najbolj obiskanih športnih dogodkov na Hrvaškem - dirki WRC Croatia Rally - je prišlo do incidenta, ki je marsikoga pošteno pretresel. Sredi spektakla, ki ga je v živo spremljalo na tisoče ljudi, se je namreč ob progi vnel pretep med več osebami, ki so se nekaj časa zadrževali celo na cestišču, po katerem so drveli tekmovalni avtomobili. Le malo je manjkalo, da ni prišlo do najhujšega.

Povod je bila polita pijača

Na novem posnetku, ki prikazuje celoten dogodek, je videti, da se je vse skupaj začelo, ko je eden od gledalcev na drevesu najverjetneje pomotoma polil del vsebine svojega kozarca po gledalcu pod njim. Ta se je zelo burno odzval in v njega zalučal svojo pločevinko s pijačo. Nato je hotel spor nadaljevati in skušal moškega na drevesu doseči še s palico, medtem pa sta do njega že pritekla redar in redarka, da bi ga umirila. Redarka mu je palico izmaknila iz rok. Poleg njiju pa je iz množice pritekel še en moški in tistega, ki je vzkipel, odrinil, da je padel po tleh.

Na tej točki se je v spor vključilo še več oseb in nastal je vsesplošen kaos. V nadaljevanju je moškemu, ki je vse skupaj začel, spodrsnilo in se je opotekel na cestišče. Pri tem je s seboj povlekel tudi slovensko zastavo, ki je ležala ob drevesu. Ko se je pretepač znašel na cestišču, so se iz množice zaslišali preplašeni kriki: "avto!" A moškega niti to ni ustavilo. Zadrževal se je na cestišču in hotel nadaljevati pretep, ustaviti pa ga je skušalo še več prisotnih redarjev in gledalcev.

YouTube/join2go/posnetek zaslona

Več sreče kot pameti

Med vsesplošnim kaosom in prerivanjem je več udeležencev padlo po cestišču, a so se na srečo drugi hitro odzvali in večino nemudoma odvlekli s proge. Medtem se je dogajanju priključil tudi policist, ki je skušal umiriti situacijo. Nekateri so se še naprej prerekali in prerivali na cestišču, potem pa se vendarle umaknili. V trenutku, ko se je z proge umaknila še zadnja oseba, je mimo pridrvel tekmovalni avtomobil. Če bi pripeljal le malo prej, bi se lahko vse skupaj zelo tragično končalo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol