J. Z. | 1. 10. 2022, 07:00

Mednarodni dan kave: objavljamo SEZNAM, kje lahko dobite brezplačno kavo in s tem pomagate posaditi drevo

Aleksandra Saša Prelesnik

Črna tekočina, ki si jo marsikdo zaželi že takoj, ko odpre oči, bo tokrat še posebno okusna. Med pitjem boste pomagali naravi, ne da bi se za to morali prav posebej pripraviti.

Ob mednarodnemu dnevu kave lahko naredite nekaj dobrega tudi za okolje. Kavarniška blagovna znamka Julius Meinl bo v lokalih in kavarnah, kjer strežejo na odgovoren način pridelano kavo, spodbujala prijaznost do planeta med ljudmi

V približno 30 slovenskih kavarnah boste lahko ob popiti kavi odbili kupon za drugo, brezplačno, za vsako sodelujočo kavarno pa bodo posadili drevo v eni od izvornih držav kave – Tanzaniji. "Skupaj jih bo zraslo kar 18.000, in sicer v partnerstvu z okoljsko-aktivistično organizacijo Jane Goodall Institute," so sporočili. Vsako od posajenih dreves bo v naslednjem desetletju absorbiralo 60 kilogramov ogljika

Gostje bodo kupončke za brezplačno kavo ustvarili sami, s pomočjo QR kod na promocijskih materialih, izkoristili pa jih bodo lahko do konca oktobra.

"Ob mednarodnem dnevu kave želimo pokazati, da je svet kave lahko trajnosten. Poleg prijetnih trenutkov ob kavi želimo zaščititi planet in iskati rešitve za bolj zeleno prihodnost," je dejal direktor Julius Meinl Tomaž Milič.

Uredništvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol