23. 12. 2022, 11:14 | Vir: STA

Na slovenske ceste bodo zapeljali Božički na motorjih

STA

Otroci tudi letošnje praznike ne bodo sami. Obiskali jih bodo Božički na motorjih. 

Po Novi Gorici in okolici bodo vozili Božički na motorjih. Namen dogodka, ki so ga prvič pripravili pred 16 leti, je popestritev decembrskega dogajanja v Novi Gorici in okolici, predvsem pa želijo z njim polepšati dan malim prijateljem oddelka invalidne mladine iz Stare Gore, ki deluje v okviru tamkajšnje bolnišnice Franca Derganca.

Motoristi se bodo zbrali med 10. in 11. uro pred Gostilno Furlan v Braniku, ob 11. uri pa je predviden odhod mimo otroških vrtcev v Prvačini, Vogrskem, Bukovici, Biljah, Šempetru, Novi Gorici in Solkanu, sta sporočila organizatorja dogodka Erik Breščak in Nataša Frelih.

Ob 13. uri bodo Božički obiskali Mercatorjev center v Kromberku in se popeljali skozi center, nato bo sledil kratek postanek na Radiu Robin. Sledila bo vožnja skozi Novo Gorico, mimo Rožne Doline v oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

16-letna tradicija 

Zamisel za Božičke na motorjih se je porodila pred 16 leti. Člani takratnega Motokluba Rihemberk so se na pobudo Erika Breščaka zbrali, preoblekli v Božičke, zbrali darila in vse skupaj odpeljali v oddelek za invalidno mladino Stara Gora. V bolnišnici Franca Derganca se zdravijo in rehabilitirajo predvsem otroci z motnjami v gibanju ter drugimi kombiniranimi motnjami v razvoju.

Odziv otrok in osebja bolnišnice je bil tako pozitiven, da je nemudoma padla odločitev, da dogodek postane tradicionalen, k sodelovanju pa povabijo tudi druge slovenske in italijanske moto klube, ki se dogodka množično udeležujejo vsa leta.

Prvo leto so motoristi sami zbirali darila, drugo leto in vsa nadaljnja pa je bil dogodek bolje organiziran ter tudi medijsko podprt in so poleg motoristov darila prispevale tudi vse trgovine v Qlandii, od tretjega leta pa trgovine v Mercator centru Nova Gorica.

Profimedia

Organizatorja dogodka menita, da si dejanja Božičkov na motorjih ter njihova prizadevanja zaslužijo pozornost, kajti skupaj so zbrali že ogromno sredstev in otrokom podarili televizorje, računalniško opremo, respiratorje, opremo za telovadnico, mize, stole, blazine za telovadbo, črpalko, posebno posteljo, klimatsko napravo ter veliko malih medicinskih pripomočkov, za katere ponavadi zmanjka sredstev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol