A. B. | 23. 12. 2022, 10:19

Odpiralni časi trgovin se spreminjajo: preverite, kdaj boste lahko nakupovali

Profimedia

Praznično vzdušje se kaže tudi v mrzličnem nakupovanju, ki ga nekateri opravljajo v zadnjem trenutku. A bodite pozorni, v prihajajočih dneh trgovine ne bodo odprte v času, kot ste ga navajeni. 

V prazničnem času se spreminjajo delovni časi trgovin – te bodo odprte krajši in le določen čas, zato z nakupom potrebščin in dobrin, ki jih potrebujete, ne odlašajte do zadnjega trenutka. Četudi ujamete siceršnji odpiralni čas izbrane trgovine ali blagovnice, lahko nasmešek z vašega obraza zbrišejo dolge vrste pred blagajnami. 

Ne pozabite tudi, da nas čakajo podaljšani prazniki, saj 26. decembra obeležujemo dan samostojnosti in enotnosti ter s tem državni praznik. 

Praznični delovni časi trgovin

V nedeljo, 25.decembra, in za dan samostojnosti in enotnosti bodo trgovine zaprte. Enako bo veljalo tudi za tudi za prvi in drugi dan leta 2023. Trgovine bodo zaprte v nedeljo, 1., in 2. januarja 2023. 

Trgovine Tuš, Spar in Lidl bodo na dan pred božičem odprte od 8. do 17. ure, medtem ko bosta Hofer in Mercator odprta do 18. ure. Nakupovalno središče Citypark boste lahko obiskali do 17. ure. 

Profimedia

Prav tako bo tudi v predsilvestrskem času. Na silvestrovo bodo trgovine Mercator in Tuš odprte do 18. ure, Spar do 17. ure. Izjemo predstavljata poslovalnici Tuš v Planetu v Kopru in na Ptuju, ki bosta obratovali do 21. oziroma 20. ure.  Hofer in Lidl bosta svoje poslovalnice na zadnji dan leta 2022 zaprla ob 17. oziroma 18. uri.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord