A. B. | 23. 12. 2022, 06:24

Prvi 'čivk' Nataše Pirc Musar v novi vlogi: 'odblokirala' sem vas

Luka Dakskobler/BOBO

Nova predsednica in prva ženska na vrhu države je vse od začetka volilne kampanje poudarjala pomen svobode govora, spoštovanja človekovih pravic in dostojnega sporočanja. Njen prvi korak k uresničevanju se je odvil na Twitterju. 

Nataša Pirc Musar je tudi uradno postala nova predsednica države. "Želim si, da bi bili tisti, ki povezujemo," je med drugim poudarila na zaprisegi na najvišjo državniško funkcijo in se večkrat navezala na zaobljube spoštovanja človekovih pravic in svobode govora.

Svojo prvo obljubo k uresničevanju besed je uresničila kar na Twitterju. 

Prvo dejanje, prvi čivk

Nova predsednica republike se je oglasila na Twitterju in z močno gesto ponazorila, da stremi k povezovanju in dialogu z različno mislečimi. "Spoštovani, odblokirala sem čisto vse, ki sem jim zaradi grobo žaljivega govora onemogočila dostop do mojega twiter računa," je Pirc Musar zapisala v objavi in poudarila, da je s tem omogočila komunikacijo z vsemi. "Pozivam vas k dostojnemu govoru, beseda je kakor kamen, kamor pade, pusti sled," je v kratkem zapisu pozvala uporabnike. S tem je stopila prvi korak k obljubam že iz časa predvolilne kampanje. 

Pod objavo so se usuli komentarji uporabnikov – nekateri so njeno odločitev pozdravljali, drugi ne. "Prva poteza, ki pomeni predsednica za vse ljudi!" je zapisal eden izmed uporabnikov, k mnenju se je pridružil tudi drug, ki je dodal: "Prvo res pogumno dejanje." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord