11. 10. 2023, 10:11 | Vir: STA

Zaključil se je Zlati boben, kdo so nagrajenci?

FB profil Golden Drum

Zlati boben v Portorožu so sklenili s podelitvijo nagrad.

V torek se je s podelitvijo nagrad zaključil mednarodni festival kreativnosti Zlati boben, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica. Naziv agencijske mreže leta je šel mreži McCann Worldgroup, naziv agencije leta pa agenciji LePub. Mednarodne žirije so skupno podelile 50 bronastih, 37 srebrnih, 29 zlatih ter 12 velikih nagrad.

Znamka, ki je pustila največji pečat v oglaševanju in prejela nagrado za znamko leta, je Mastercard, naziv kreativnega direktorja leta, ki ga podpira Elan, pa je prejel Marcin Sosinski, kreativni direktor pri McCann Poland, za kampanjo Where to Settle, so sporočili organizatorji.

Nagrada za neodvisno agencijo leta, ki jo omogoča Allfred.io, je šla v roke agencije THIS IS LOCCO iz Bratislave.

Prvič okronali tudi medijsko agencijo leta

Produkcijska hiša leta je postala izraelska hiša Mud production, medtem ko je bila za digitalno agencijo leta razglašena agencija MRM Romania. Žirantje so na Zlatem bobnu prvič okronali tudi medijsko agencijo leta, ki jo podpira BH Telecom. Naziv je šel v roke UM Romania.

V tekmovalni sekciji Vse žirije so žirantje letos nagrado za najboljši lokalni duh podelili agenciji McCann Poland za kampanjo Where to Settle, ki so jo zasnovali za znamko Mastercard. Nagradi za najboljše družbeno dobro in Game Changer, ki ju podpira Telemach Slovenija, nista bili podeljeni.

Posebno nagrado za agencijo leta v Adriatik regiji, ki jo podpira Zavarovalnica Triglav, je prejela agencija Via Media iz Bosne in Hercegovine za delo Bingo.

Novi član galerije slavnih 

Novi član galerije slavnih je postal Catalin Dobre, soizvršni direktor in glavni ustvarjalni direktor pri McCann Worldgroup (Romunija) ter regionalni kreativni direktor pri McCann v srednji in vzhodni Evropi, "ki se je tako pridružil izbrani skupini vizionarjev, ki so pustili neizbrisen pečat v kreativni industriji".

Zmagovalec tekmovanja za mlade bobnarje, ki ga Zlati boben pripravlja v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, je Paul Schneider iz Schneider.Studia iz Erevana (Armenija). Delo z naslovom When it's a Match! je avtorju prineslo nagrado v vrednosti 1000 evrov.

Festival Zlati boben je potekal v ponedeljek in torek v Portorožu. Tokrat je potekal 29. Prvič se je odvil leta 1993, nastal pa je s ciljem navdihniti in spodbujati ustvarjalno razmišljanje in delovanje za pozitivne spremembe.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol