R.S. | 7. 10. 2022, 22:46

3 predsedniški kandidati o potezi Urške Klakočar Zupančič: kdo jo podpira in kdo ne?

Facebook/Državni zbor/posnetek zaslona/BOBO/Aleksandra Saša Prelesnik/Profimedia

Predsednica državnega zbora in njen poslanski kolega sta želela navdihniti bolne otroke, njuno dejanje pa je naletelo na številne kritike. Kaj so o tem povedali Nataša Pirc Musar, Anže Logar in Milan Brglez? 

Državni zbor je objavil posnetek, ki so ga na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič posneli kar v glavni dvorani v parlamentu. Na posnetku se Klakočar Zupančičeva v boksarskih rokavicah "bojuje" s poslancem Dejanom Zavcem, nekdanjim boksarskim prvakom.

Vidimo lahko predsednico državnega zbora, ki skače med klopmi državnega zbora, zanjo pa so navijali poslanci Gibanja Svoboda, ki so bili prisotni na snemanju. Dvoboj je bil namenjen ozaveščanju o boju proti otroškemu raku. Posnetek je naletel na neodobravanje številnih Slovencev. 

Predsedniški kandidati o njeni potezi

Dejanje predsednice državnega zbora so v oddaji 24UR zvečer komentirali trije predsedniški kandidati - Anže Logar, Nataša Pirc Musar in Milan Brglez

Profimedia

Anže Logar boksarskega dvoboja za otroke z rakom ne podpira. "Dober namen ne upraviči neprimernega pristopa," je povedal. Dodal je, da bi sam raje otrokom poslal risbice in spodbudne besede. 

Nataša Pirc Musar meni, da je bil izbrani prostor neprimeren, vendar ji je pomembna vsebina. "Sporočilo je bilo lepo. Dejansko pa celotnega posnetka niti nisem videla. Na koncu mi je bolj pomembno, da vem, da je Urška srčna."

Bobo

Milan Brglez v celoti podpira potezo predsednice državnega zbora. "Gre za dober namen. Pri tem je bilo strogo ločeno, kar je dobrodelno in kar se dogaja v parlamentu." Komentiral je tudi dogodek, na katerem je Klakočarjeva obrnila hrbet Gardi Slovenske vojske. "Tisto prej je pa spodrsljaj. Ni najprimernejše, da se obrneš proti občinstvu."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol